Το Λονδίνο καλεί τους Βρετανούς να μην κάνουν κρατήσεις διακοπών

Το Λονδίνο καλεί τους Βρετανούς να μην κάνουν κρατήσεις διακοπών

Η αβέβαιη εξέλιξη της πανδημίας οδηγεί τη βρετανική κυβέρνηση στην επιβολή νέων περιορισμών

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μια περίοδο που ο ελληνικός τουρισμός αναμένει τις κρατήσεις για το ερχόμενο καλοκαίρι από τις παραδοσιακές αγορές ώστε να ανακάμψει, υπουργός της βρετανικής κυβέρνησης καλεί τους Βρετανούς υπηκόους να αποφεύγουν προς το παρόν να κλείνουν πακέτα διακοπών καθώς είναι άγνωστο τι θα φέρουν οι προσεχείς μήνες.

Σε δηλώσεις του στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News o υφυπουργός Ναντίμ Ζαχάουι, αρμόδιος για τον εμβολιασμό των Βρετανών κατά του κορωνοϊού, κάλεσε να αποφεύγονται οι κρατήσεις για διακοπές στο εξωτερικό προς ώρας.

«Θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά νωρίς για τις διακοπές του καλοκαιριού», είπε ο Βρετανός αξιωματούχος. «Έχουμε ακόμη 37.000 ανθρώπους που νοσηλεύονται με Covid-19 αυτή τη στιγμή και είναι υπερβολικά νωρίς ακόμη και να κάνουμε εκτιμήσεις για τοκαλοκαίρι,» πρόσθεσε ο κ. Ζαχάουι.

Η Βρετανία είναι παραδοσιακά η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά για τον ελληνικό τουρισμό, μετά τη Γερμανία. 

Ο κ. Ζαχάουι πρόσθεσε ότι αργότερα την Τρίτη θα ανακοινωθούν και πολύ αυστηρά περιοριστικά μέτρα για τις αφίξεις στη Βρετανία από το εξωτερικό, που σίγουρα θα αφορούν στον περιορισμό σε ειδικά ξενοδοχεία καραντίνας επί 10 ημέρες όσων προέρχονται από το εξωτερικό.

Είναι βέβαιο ότι η 10ήμερη καραντίνα θα αφορά αφίξεις από την Πορτογαλία, τη Νότια Αφρική και τη Νότια Αμερική, σύμφωνα με το BBC. Ωστόσο δεν αποκλείεται να επεκταθεί σε όλες τις αφίξεις απότο εξωτερικό.

Με πληροφορίες από Reuters, BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή