Κορωνο-προσφορές εστιατορίων στο Ντουμπάι

Κορωνο-προσφορές εστιατορίων στο Ντουμπάι

1' 44" χρόνος ανάγνωσης

Τέσσερα εστιατόρια στο Ντουμπάι προσφέρουν εκπτώσεις σε όσους κατοίκους έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού. Τα εστιατόρια «Publique, Reform Social, Grill και Ultra Brasserie», του ομίλου Gates Hospitality, ανακοίνωσαν πως κάτοικοι του εμιράτου θα λάβουν 10% έκπτωση στον λογαριασμό τους αν έχουν ήδη κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου και 20% αν έχουν κάνει και τις δύο. Για να τύχουν της έκπτωσης, οι πελάτες θα πρέπει να επιδεικνύουν αποδεικτικό ότι εμβολιάστηκαν. Στην πρωτοβουλία αυτή εντάχθηκε χθες και το «Bistro des Arts», του ίδιου ομίλου.

Με το μήνυμα «Σκορπίστε αγάπη, όχι κορωνοϊό», η προσφορά έχει αναρτηθεί στις σελίδες των εστιατορίων στο Instagram, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις από τους πολίτες και τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. «Η απόφασή μας είναι να συμπαρασταθούμε στις Αρχές Υγείας του Ντουμπάι στις προσπάθειές τους να καταπολεμήσουν την πανδημία και να ενθαρρύνουμε τους πολίτες να κάνουν τις δύο δόσεις» λέει ο Ναΐμ Μααντάντ, ιδρυτής του Gates Hospitality. «Στόχος είναι να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να πάνε να εμβολιαστούν και να δώσουμε κίνητρα σε άλλους να επιτελέσουν το χρέος τους στη μάχη κατά της εξάπλωσης του ιού. Το εμβόλιο υποστηρίζεται από γιατρούς και από τον ΠΟΥ. Εμείς το μόνο που θέλουμε είναι να κάνουμε τη δουλειά μας υπεύθυνα», δήλωσε.

Τα εστιατόρια έχουν επιβεβαιώσει ότι θα ακολουθήσουν τις νέες οδηγίες της κυβέρνησης για τις κοινωνικές αποστάσεις. Σύμφωνα με αυτές, ο αριθμός των ατόμων που επιτρέπεται να κάθονται στο ίδιο τραπέζι στα εστιατόρια του Ντουμπάι μειώθηκε στους επτά και μόνο τέσσερις άνθρωποι επιτρέπεται να κάθονται μαζί στα καφέ. Επίσης, η μικρότερη δυνατή απόσταση μεταξύ των τραπεζιών αυξήθηκε από δύο σε τρία μέτρα. 

Ο κριτικός εστιατορίων με το ψευδώνυμο FoodSheikh σχολίασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι τα εστιατόρια «γίνονται δημιουργικά με τις εκπτώσεις τους», ενώ η Σαμάνθα Γουντ, ιδρύτρια της ιστοσελίδας κριτικής εστιατορίων FooDiva.net, τη χαρακτήρισε «αμφιλεγόμενη στρατηγική». 

Η food blogger Ανίσα Ράι συνέστησε προσοχή, καθώς οι εμβολιασμένοι εξακολουθούν να μπορούν να μεταδίδουν τον ιό.

Πάνω από 2 εκατ. κάτοικοι έχουν ήδη εμβολιαστεί από τον πληθυσμό των περίπου 10 εκατ. του Ντουμπάι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, κατατάσσοντας τη χώρα στη δεύτερη θέση, μετά το Ισραήλ, αναφορικά με το ποσοστό εμβολιασμένου πληθυσμού.