ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Η Σουηδία διακόπτει τις πληρωμές στη Pfizer μέχρι νεοτέρας

Εν μέσω καθυστερήσεων, αρνείται να πληρώσει για έξι δόσεις ανά φιαλίδιο

Η Σουηδία διακόπτει τις πληρωμές στη Pfizer μέχρι νεοτέρας

Η Υπηρεσία Υγείας της Σουηδίας σταμάτησε προς το παρόν την πληρωμή των εμβολίων κατά του κορωνοϊού στη Pfizer, και ζητεί διευκρινίσεις σχετικά με τον αριθμό των δόσεων που περιλαμβάνει κάθε φιάλη, σύμφωνα με δημοσίευμα της σουηδικής εφημερίδας Dagens Nyheter.

Εν μέσω δυσαρέσκειας για τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις των εμβολίων, η σουηδική κυβέρνηση ζητεί εξηγήσεις για τη χρέωση εκ μέρους της Pfizer για έξι δόσεις ανά φιαλίδιο αντί για πέντε που είχαν συμφωνηθεί.

Η Στοκχόλμη πλέον ζητεί να έρθουν σε συμφωνία η Pfizer και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με το πόσες δόσεις τελικά περιλαμβάνει κάθε φιαλίδιο του σκευάσματος.

«Μέχρι τότε, ανακοινώσαμε στην εταιρία ότι θα πρέπει να περιμένουμε με τα διαθέσιμα τιμολόγια ώσπου να γνωρίζουμε με σαφήνεια τι ισχύει», είπε ο αμφιλεγόμενος επικεφαλής επιδημιολόγος της Σουηδίας, Άντερς Τέγκνελ, στον οποίον χρεώνεται η υπερβολικά χαλαρή αντιμετώπιση της πανδημίας με αποτέλεσμα δυσανάλογα μεγάλο φόρο αίματος για τους Σουηδούς.

Βρυξέλλες και Pfizer είχαν αρχικά συμφωνήσει ότι κάθε φιαλίδιο περιέχει πέντε δόσεις, ωστόσο με ειδική σύριγγα μπορεί πλέον να συλλεγεί και έκτη δόση για εμβολιασμό.

Πηγή: Reuters