Πρώτη επικοινωνία Μπάιντεν – Πούτιν

Πρώτη επικοινωνία Μπάιντεν – Πούτιν

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συνομίλησε χθες για πρώτη φορά μετά την εκλογή του με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος τον συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων του. Οι δύο ηγέτες αναφέρθηκαν στη συνθήκη για τον έλεγχο των πυρηνικών οπλοστασίων New START, την ισχύ της οποίας προτίθενται να ανανεώσουν.

Αμερικανοί αξιωματούχοι που γνωρίζουν το περιεχόμενο της συνομιλίας, ανέφεραν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος έθεσε ευθύς εξαρχής ζητήματα όπως η σύλληψη από τις ρωσικές αρχές του αντιφρονούντος Αλεξέι Ναβάλνι, η ρωσική διείσδυση σε αμερικανικά δίκτυα και η επικήρυξη Αμερικανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν.

Ο Πούτιν είχε επιδιώξει τη συνομιλία από την περασμένη εβδομάδα, αλλά ο Λευκός Οίκος είχε προτιμήσει να αφήσει περιθώριο κάποιων ημερών ώστε ο νέος πρόεδρος να συνομιλήσει με τους Ευρωπαίους συμμάχους των ΗΠΑ, καθώς και με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γ. Στόλτενμπεργκ.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Sputnik, ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε στον Μπάιντεν ότι η ομαλοποίηση των σχέσεων θα αποβεί προς όφελος και των δύο χωρών, αλλά και ολόκληρου του κόσμου, λόγω της επιρροής των δύο ισχυρότερων πυρηνικών δυνάμεων στην παγκόσμια ασφάλεια και σταθερότητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή