Ιαπωνία: Συγγνώμη του πρωθυπουργού για νυχτερινές εξόδους βουλευτών

Ιαπωνία: Συγγνώμη του πρωθυπουργού για νυχτερινές εξόδους βουλευτών

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συγγνώμη ζήτησε ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιοσιχίντε Σούγκα για νυχτερινές εξόδους βουλευτών σε κέντρα διασκέδασης, τη στιγμή που η κυβέρνησή του έχει ζητήσει από τους πολίτες να αποφεύγουν τις μη απαραίτητες μετακινήσεις από το σπίτι, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Η είδηση για εξόδους βουλευτών προκάλεσε ακόμη έναν «πονοκέφαλο» στον κ. Σούγκα, η δημοτικότητα του οποίου έχει μειωθεί, με τους επικριτές του να του καταλογίζουν αργή αντίδραση σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της πανδημίας.

«Λυπάμαι πολύ που συνέβη αυτό όταν εμείς ζητάμε από τον κόσμο να μην τρώει έξω μετά τις 20:00 και να αποφεύγει τις μη απαραίτητες, μη επείγουσες εξόδους», δήλωσε ο κ. Σούγκα στο κοινοβούλιο.

«Ο κάθε βουλευτής θα πρέπει να συμπεριφέρεται σωστά για να κερδίζει την κατανόηση του κόσμου», πρόσθεσε.

Οι αρχές της Ιαπωνίας κήρυξαν αυτόν τον μήνα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Τόκιο κι άλλες περιοχές για να αναχαιτίσουν την αιφνίδια αύξηση στα κρούσματα.

Βάσει των μέτρων, ζητείται από τα εστιατόρια και τα μπαρ να κλείνουν στις 20:00 το βράδυ, αν και προς το παρόν δεν προβλέπονται κυρώσεις για όσους δεν συμμορφώνονται.

Μέσα ενημέρωσης της Ιαπωνίας τις προηγούμενες ημέρες σε δημοσιεύματά τους έκαναν λόγο για εξόδους δύο βουλευτών σε εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα του Τόκιο, ενώ χρήστες του Twitter εξέφρασαν την απογοήτευσή τους.

Οι βουλευτές Γιουν Ματσουμότο του κυβερνώντος Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος και Κιγιοχίκο Τογιάμα του κόμματος Κομέιτο που μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό ζήτησαν συγγνώμη μετά τις αποκαλύψεις.

Με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Χαλαρώνουν κάποια μέτρα στη Μόσχα

Η «Τζοκόντα» χαμογελάει σε άδεια αίθουσα

Ακόμη 1.700 θάνατοι στο Μεξικό – Σχεδόν 1.000 νεκροί στη Γερμανία

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή