Κρατάει αποστάσεις από το νέο κόμμα

Κρατάει αποστάσεις από το νέο κόμμα

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΛΜ ΜΠΙΤΣ. Συνεργάτες του τέως προέδρου των ΗΠΑ διευκρίνισαν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει σχέση με τη νέα επιτροπή πολιτικής δράσης που αποκαλείται «Πατριωτικό Κόμμα». Ο Τραμπ φέρεται να ζύγισε ποια από τις δύο απειλές θα λειτουργήσει καλύτερα στο εσωτερικό του Pεπουμπλικανικού Κόμματος (να υποστηρίξει άλλο κόμμα ή να δράσει στο εσωτερικό του κόμματος εναντίον όσων προσπαθούν να τον παραμερίσουν) και εμφανίζεται να έχει καταλήξει στη δεύτερη επιλογή. 

Καθώς ξεκινάει η δίκη του Τραμπ στη Γερουσία με την κατηγορία της υποκίνησης ανταρσίας, ο τέως πρόεδρος επιδιώκει να αποτρέψει Pεπουμπλικανούς γερουσιαστές από το να στραφούν εναντίον του. Η απειλή που ευθέως διατυπώνεται από τον ίδιο και τους συνεργάτες του είναι ότι ο «λαός του Τραμπ» στον επόμενο γύρο εσωκομματικών εκλογών θα τους καταψηφίσει.

Μετά την αναχώρησή του από τον Λευκό Οίκο, ο τέως πρόεδρος μετακόμισε στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, όπου χθες ξεκίνησε να λειτουργεί το «Γραφείο του Πρώην Προέδρου». Το γραφείο θα διαχειρίζεται την αλληλογραφία, τις δημόσιες εμφανίσεις και τις επίσημες δραστηριότητες του Τραμπ. Η ονομασία του γραφείου αφήνει αμφιβολίες για το αν σκοπεύει ή όχι να είναι εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία το 2024. 

Πάντως, στις αποχαιρετιστήριες δηλώσεις του την τελευταία ημέρα της προεδρίας του, την περασμένη Τετάρτη, ο Τραμπ είχε αναφέρει ότι «θα επιστρέψουμε με κάποια μορφή». Το επίσημο ανακοινωθέν για την ίδρυση του Γραφείου του ανέφερε ότι «ο πρόεδρος(!) Τραμπ θα είναι πάντα ο υπερασπιστής του αμερικανικού λαού». 

«Το Γραφείο θα εξακολουθήσει να προωθεί την ατζέντα της κυβέρνησης Τραμπ ασκώντας πολιτική πίεση, βοηθώντας την οργάνωση και τον ακτιβισμό», σημείωσε. Δεν διευκρινίσθηκε τι μορφή θα έχει αυτός ο «ακτιβισμός», ερώτημα που, μετά την έφοδο οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο, γίνεται πιο πιεστικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή