«Κανονικά οι Ολυμπιακοί αγώνες στο Παρίσι το 2024»

«Κανονικά οι Ολυμπιακοί αγώνες στο Παρίσι το 2024»

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024 στο Παρίσι αναμένεται να διεξαχθούν όπως έχει προγραμματιστεί, ανεξάρτητα από τη μοίρα των φετινών αγώνων στο Τόκιο εν μέσω πανδημίας, σύμφωνα με τη γαλλική οργανωτική επιτροπή.

Την περασμένη εβδομάδα, η Ιαπωνία και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) δεσμεύτηκαν να διοργανώσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες φέτος, αρνούμενοι μια έκθεση των βρετανικών μέσων ενημέρωσης ότι η κυβέρνηση επιθυμεί την ακύρωσή τους.

«Από την αρχή αυτής της κρίσης, ο κόσμος του αθλητισμού προσαρμόζεται. Φυσικά, οι υπεύθυνοι των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο θα διοργανώσουν τους Αγώνες μόνο εάν το επιτρέπουν οι συνθήκες», δήλωσε ο επικεφαλής για το «Παρίσι 2024», Τόνι Εστανγκέτ στη γαλλική εφημερίδα Le Monde.

Όπως είπε «επεξεργάζονται διαφορετικές λύσεις για να προσαρμοστούν σε αυτό το υγειονομικό πλαίσιο, με ή χωρίς θεατές. Όλα έχουν μελετηθεί έτσι ώστε οι Αγώνες να μπορούν να διεξαχθούν με πολύ υψηλό επίπεδο ασφάλειας υγείας».

Καθώς η Ιαπωνία κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά από αριθμό ρεκόρ των περιπτώσεων Covid-19 νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Βρετανός χρυσός ολυμπιονίκης Ολυμπιονίκης Μάθιου Πίνσεντ ζήτησε να διεξαχθούν οι Αγώνες του Τόκιο, που έχουν ήδη αναβληθεί για ένα έτος, να διεξαχθούν το 2024.

Παράλληλα, ο κ. Εστανγκέτ επέμεινε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού δεν θα μετακινηθούν, μετά τις δηλώσεις περί διεξαγωγής των Αγώνων του Τόκιο το 2024.

«Ο αντίκτυπος είναι αρκετά περιορισμένος, έχουμε το δικό μας ημερολόγιο. Δεν έχουμε επηρεαστεί από την αναβολή. Το “Παρίσι 2024” δεν συνδέεται με το πεπρωμένο του Τόκιο», ανέφερε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή