Σκυλίσιες πατούσες και πάλι στον Λευκό Οίκο

Σκυλίσιες πατούσες και πάλι στον Λευκό Οίκο

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Κατοικίδια ζώα απέκτησε και πάλι, ύστερα από τέσσερα χρόνια, ο Λευκός Οίκος, με τους γερμανικούς ποιμενικούς σκύλους Μέιτζορ και Τσαμπ να απολαμβάνουν ήδη τις βόλτες τους στους κήπους του προεδρικού μεγάρου, στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Ο Μέιτζορ είναι ο πρώτος σκύλος – ένοικος του Λευκού Οίκου που προέρχεται από καταφύγιο φιλοζωικής εταιρείας. Η οικογένεια Μπάιντεν τον υιοθέτησε πριν από δύο χρόνια από φιλοζωική οργάνωση της πολιτείας του Ντέλαγουερ, ενώ ο Τσαμπ ήταν δώρο προς τον Μπάιντεν πριν από τις εκλογές του 2008. Η οικογένεια Τραμπ υπήρξαν οι πρώτοι ένοικοι του Λευκού Οίκου εδώ και έναν αιώνα που δεν είχαν κανένα κατοικίδιο ζώο στη διάρκεια της θητείας του Ντόναλντ στην Ουάσιγκτον. Η κόρη του προέδρου Λίντον Τζόνσον, Λούσι, είχε αποκτήσει ημίαιμο σκύλο, τον Γιούκι, τον οποίο είχε διασώσει από την εγκατάλειψη στο Τέξας. Ο Μέιτζορ είναι όμως ο πρώτος σκύλος Αμερικανού προέδρου που προέρχεται από καταφύγιο. Ο γάτος των Κλίντον, ο Σοκς, είχε διασωθεί επίσης από καταφύγιο φιλοζωικής οργάνωσης.

Οι «Πρώτοι Σκύλοι» απασχόλησαν ήδη τα μέσα ενημέρωσης, με το γραφείο της Τζιλ Μπάιντεν να εκδίδει ανακοίνωση σχετικά με τις πρώτες ημέρες των συμπαθητικών τετράποδων στην Ουάσιγκτον. «Ο Τσαμπ απολαμβάνει το νέο του κρεβάτι δίπλα στο τζάκι, ενώ ο Μέιτζορ μοιάζει να αγαπά το τρέξιμο στον Νότιο Περίβολο», ανέφερε το γραφείο Τύπου της Πρώτης Κυρίας. Το ζεύγος Μπάιντεν είχε ανακοινώσει ότι στα σχέδιά του περιλαμβάνεται και η φιλοξενία αιλουροειδούς (γάτας) στον Λευκό Οίκο.

Σε βίντεο που δημοσίευσε την Κυριακή η υπεύθυνη Τύπου της προεδρίας, Τζεν Ψάκι, προέβλεψε ότι η Πρώτη Γάτα «θα κυριαρχήσει στο Διαδίκτυο», όταν κάνει το ντεμπούτο της. «Είμαι και εγώ πολύ περίεργη για τη γάτα», είπε. Το όνομα του Τσαμπ επέλεξαν τα εγγόνια του Μπάιντεν, καθώς αυτό ήταν το παρατσούκλι που είχε δώσει ο πατέρας του στον πρόεδρο. Τις πρώτες εβδομάδες της προεδρίας Ομπάμα, οι Μπάιντεν αναγκάστηκαν να αντικαταστήσουν το λευκό χαλί στην επίσημη κατοικία του αντιπροέδρου εξαιτίας «κάποιων σφαλμάτων που κάνουν τα κουτάβια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή