ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Η Novartis σε συνομιλίες για να βοηθήσει στην παραγωγή εμβολίων και τεστ

Η Novartis σε συνομιλίες για να βοηθήσει στην παραγωγή εμβολίων και τεστ

Σε συζητήσεις με άλλες εταιρείες βρίσκεται η Novartis, προκειμένου να παράσχει βοήθεια στην παρασκευή εμβολίων και τεστ για τον κορωνοϊό.

Όπως έγινε γνωστό, το τεχνικό τμήμα της Novartis διερευνά τρόπους με τους οποίους μπορεί να συνεργαστεί η ελβετική φαρμακοβιομηχανία με εταίρους της, προκειμένου να συμβάλλει στην προσπάθεια κατά της πανδημίας. 

«Αυτή την ώρα είμαστε σε συνομιλίες με πολλές εταιρίες με προοπτική να υποστηρίξουμε την παρασκευή εμβολίων και συστατικών για τεστ για την COVID-19. Θα μοιραστούμε τις λεπτομέρειες το ταχύτερο δυνατό» αναφέρει η Novartis.

Να σημειωθεί ότι πέρυσι, η Novartis συμφώνησε να δώσει άδεια για την παραγωγή δύο αντιιικών φαρμάκων της Molecular Partne,  για τα οποία ελπίζει πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία ασθενών με κορωνοϊό/

Επιπλέον, η μονάδα γονιδιακής θεραπείας της Novartis, η AveXis, υπέγραψε πέρυσι συμφωνία παραγωγής ενός καινοτόμου γενετικού εμβολίου κατά της COVID-19 που αναπτύσσεται από το δίκτυο νοσοκομείων και ιατρών Mass General Brigham που έχει έδρα τις ΗΠΑ.