AstraZeneca: Αποτελεσματικό το εμβόλιο στους άνω των 65 ετών

AstraZeneca: Αποτελεσματικό το εμβόλιο στους άνω των 65 ετών

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά της covid-19 που παράγει, στα άτομα άνω των 65 ετών, υπερασπίστηκε για ακόμη μία φορά η βρετανική φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca, διαψεύδοντας τη γερμανική σύσταση να μην χρησιμοποιείται παρά μόνο για ανθρώπους ηλικίας από 18 έως 64 ετών.

«Τα διαθέσιμα δεδομένα είναι αυτή τη στιγμή ανεπαρκή για να εκτιμηθεί η αποτελεσματικότητα του εμβολίου πάνω από την ηλικία των 65 ετών», ανέφερε νωρίτερα η γερμανική επιτροπή.

«Οι τελευταίες αναλύσεις (…) στηρίζουν την υπόθεση μιας αποτελεσματικότητας του εμβολίου στην ομάδα των άνω των 65 ετών», δήλωσε ως απάντηση ο εκπρόσωπος του βρετανοσουηδικού ομίλου, εν αναμονή μιας απόφασης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων «τις προσεχείς ημέρες» (σ.σ. αύριο, Παρασκευή).

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, η χώρα του οποίου ενέκρινε τη χρήση του εμβολίου και για τους ηλικιωμένους, υπογράμμισε από την πλευρά του πως η βρετανική αρχή για τα προϊόντα υγείας έκρινε πως το εμβόλιο είναι «πολύ καλό και αποτελεσματικό» και πως προσφέρει «υψηλό βαθμό προστασίας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή