ΚΟΣΜΟΣ

ΠΟΥ: Η ομάδα επιστημόνων θα επισκεφτεί νοσοκομεία, εργαστήρια και αγορές στη Γουχάν

ΠΟΥ: Η ομάδα επιστημόνων θα επισκεφτεί νοσοκομεία, εργαστήρια και αγορές στη Γουχάν

Η ομάδα εμπειρογνωμόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προγραμματίζει να επισκεφτεί νοσοκομεία, εργαστήρια και αγορές στην κινεζική πόλη Γουχάν για να διερευνήσει την προέλευση του ιού SARS-CoV-2.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, «οι επιτόπιες επισκέψεις θα περιλαμβάνουν το ινστιτούτο ιολογίας της Γουχάν, την αγορά Χουανάν, το εργαστήριο CDC της Γουχάν».

Παράλληλα, οι επιστήμονες της ομάδας θα μιλήσουν με ορισμένους από τους πρώτους ασθενείς με Covid-19 κατά το ξέσπασμα του ιού, τον Δεκέμβριο του 2019, όταν και εντοπίστηκε για πρώτη φορά ο νέος κορωνοϊος σε αυτή την πόλη.

Μετά τη λήξη της καραντίνας που είχαν τεθεί, η επιστημονική ομάδα θα έχει τις πρώτες προσωπικές συναντήσεις με Κινέζους επιστήμονες αύριο Παρασκευή. Θα ακολουθήσουν επιτόπιες επισκέψεις εντός και γύρω από την Γουχάν, συμπλήρωσε ο ΠΟΥ.

Στο μεταξύ, συγγενείς θυμάτων της Covid-19 έκαναν λόγο για πιέσεις από τις κινεζικές αρχές, με στόχο -όπως ανέφεραν οι ίδιοι- να τους αποτρέψουν να μιλήσουν στους ερευνητές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters