Ρέντσι: Σχηματισμός κυβέρνησης χωρίς τον Κόντε

Ρέντσι: Σχηματισμός κυβέρνησης χωρίς τον Κόντε

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έτοιμος να συνδράμει στη δημιουργία μιας νέας κυβέρνησης, δηλώνει ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν θα στηρίξει ένα νέο σχήμα υπό τον παραιτηθέντα Τζουζέπε Κόντε.

Ο Ρέντσι ξεκίνησε το ντόμινο «αποσταθεροποίησης» εν μέσω πανδημίας, αποσύροντας το κόμμα του, το Italia Viva, από τον κυβερνητικό συνασπισμό.

Μετά από διαβουλεύσεις με τον Ιταλό πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα, ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός είπε στους δημοσιογράφους ότι οι πρόωρες εκλογές θα ήταν λάθος και το κόμμα του προτίμησε την επιλογή μιας νέας «πολιτικής» κυβέρνησης παρά μιας τεχνοκρατικής, για τον τερματισμό του αδιέξοδου.

Απέφυγε να απαντήσει ερωτήσεις σχετικά με το αν επέβαλε βέτο εναντίον του Κόντε και την πιθανή επιστροφή του ως πρωθυπουργός με μια νέα ατζέντα, αλλά τόνισε ότι δεν πρότεινε το όνομά του στον Ματαρέλα. 

«Δεν βλέπω καμία πιθανότητα να σχηματιστεί πολιτική πλειοψηφία που δεν θα περιλαμβάνει το Italia Viva», δήλωσε ο Ρεντσί.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή