Κίνα: Προσπάθεια επαναπροσέγγισης των ΗΠΑ

Κίνα: Προσπάθεια επαναπροσέγγισης των ΗΠΑ

Τα κοινά συμφέροντα υπερτερούν των διαφορών είπε ο Κινέζος αντιπρόεδρος

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα κοινά συμφέροντα Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών είναι σημαντικότερα από τις διαφορές των δύο κορυφαίων οικονομιών του κόσμου, δήλωσε κορυφαίο στέλεχος της κινεζικής κυβέρνησης, σε μια σαφή προσπάθεια του Πεκίνου να λιώσει τον πάγο μεταξύ των δύο χωρών επί τη αναλήψει των προεδρικών καθηκόντων από τον Τζο Μπάιντεν στην Ουάσιγκτον.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην κινεζική πρωτεύουσα αμερικανικής αντιπροσωπείας την Παρασκευή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Κίνας Γουάνγκ Τσισάν είπε ότι τα κοινά συμφέροντα Κίνας-ΗΠΑ υπερτερούν των διαφορών τους και ευνοούν τη δημιουργία σταθερών διμερών σχέσεων.

Όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Κίνας, ο κ. Γουάνγκ είπε ακόμη στους επισκέπτες από τις ΗΠΑ ότι το πνεύμα εκατέρωθεν σεβασμού και συνεργασίας αμοιβαίας ωφελείας, καθώς και η διαχείριση των διαφορών των δύο πλευρών αποτελούν τα απαραίτητα μέσα για την προώθηση υγιών και σταθερών διμερών σχέσεων.

Μερικές ώρες νωρίτερα ο υφυπουργός Εξωτερικών της Κίνας Λε Γιουτσένγκ έκανε λόγο για ευκαιρία βελτίωσης των σινοαμερικανικών σχέσεων με την ανάληψη της προεδρίας από τον κ. Μπάιντεν και την επέτειο των 50 ετών από την ιστορική επίσκεψη στην Κίνα του τότε υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Κίσιντζερ.

Μιλώντας στο ετήσιο διαδικτυακό συνέδριο «Όραμα Κίνας» που διοργάνωσε την Πέμπτη η αγγλόφωνη εφημερίδα China Daily του Πεκίνου, ο κ. Λε είπε ότι εντυπωσιάστηκε από την επανειλημμένη έκκληση Μπάιντεν στον αμερικανικό λαό για ενότητα κατά την ομιλία του στην ορκωμοσία στον Λευκό Οίκο, και τόνισε πως «χρειαζόμαστε ακριβώς το ίδιο πνεύμα για τις σινοαμερικανικές σχέσεις».

Πηγή: Reuters, China Daily

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή