ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Τέσσερις νεκροί από πυρκαγιά σε νοσοκομείο COVID-19 στη Ρουμανία

Τέσσερις νεκροί από πυρκαγιά σε νοσοκομείο COVID-19 στη Ρουμανία

Τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε σε νοσοκομείο με ασθενείς που νοσούν από κορωνοϊό στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας, Βουκουρέστι, τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής. Σύμφωνα με αξιωματούχους, 102 άτομα διασώθηκαν.

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε ένα από τα κτίρια του νοσοκομείου Matei Bals. Τέσσερις αίθουσες επηρεάστηκαν από τη φωτιά, ενώ τα αίτιά της βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Το κτίριο του νοσοκομείου όπου ξέσπασε η φωτιά κατασκευάστηκε το 1953 και είχε ανακαινιστεί πλήρως, δήλωσε ο διευθυντής του. Το Matei Bals είναι ένα από τα μεγαλύτερα και νοσοκομεία COVID-19 της χώρας.

Στην πλειονότητα των ασθενών που κλήθηκαν να εκκενώσουν το νοσοκομείο γινόταν χορήγηση οξυγόνου, σημείωσε ο διευθυντής του νοσοκομείου. Περισσότεροι από 40 εξ αυτών διακομίστηκαν σε άλλα νοσοκομεία στο Βουκουρέστι, ενώ οι υπόλοιποι ασθενείς μεταφέρθηκαν σε άλλα κτίρια του νοσοκομείου Matei Bals.

Κανείς εκ των ασθενών που μεταφέρθηκαν σε άλλους χώρους δεν φέρει εγκαύματα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Ραΐντ Αραφάτ.

Σχεδόν 7.700 ασθενείς με COVID-19 νοσηλεύνται σε νοσοκομεία σε όλη τη Ρουμανία, συμπεριλαμβανομένων 989 σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Η χώρα έχει καταγράψει 721.513 κρούσματα κοροναϊού και 18.105 θανάτους.

Πηγή: Reuters