Σταδιακό κλείσιμο συνόρων σε ολόκληρη την Ευρώπη

Σταδιακό κλείσιμο συνόρων σε ολόκληρη την Ευρώπη

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια νέα πραγματικότητα διαμορφώνεται όσον αφορά τη δυνατότητα μετακίνησης των πολιτών, μετά την ανακάλυψη των υπερμεταδοτικών στελεχών του κορωνοϊού. Οι εστίες μολύνσεων COVID-19 στην Ε.Ε. θα χαρακτηρίζονται «σκούρες κόκκινες» ζώνες προκειμένου να αποθαρρύνονται τα μη απαραίτητα ταξίδια, όπως συμφώνησαν χθες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

Η Ε.Ε. έχει ήδη θεσπίσει ένα σύστημα χαρτογράφησης βασισμένο σε χρωματικό κώδικα για να σηματοδοτείται η σοβαρότητα της εξάπλωσης του ιού σε καθεμία από τις 27 χώρες-μέλη και να καταβληθούν προσπάθειες για τον περιορισμό των ταξιδιών. 

Η Bρετανία απαγορεύει από σήμερα ολοκληρωτικά τις απευθείας αεροπορικές συνδέσεις με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, εξαιτίας μεγάλης ανησυχίας εξάπλωσης της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης, που σύμφωνα με κάποιες μελέτες εμφανίζεται πιο ανθεκτική, τόσο στο εμβόλιο όσο και στα θεραπευτικά πρωτόκολλα. Ετσι, η αεροπορική εταιρεία Emirates ανέστειλε όλες τις πτήσεις της προς το Ηνωμένο Βασίλειο. Η απόφαση αυτή σηματοδοτεί την αναστολή ενός από τα πιο επικερδή δρομολόγια της εταιρείας, την αεροπορική σύνδεση Βρετανίας και Αυστραλίας. Χιλιάδες Αυστραλοί παραμένουν εγκλωβισμένοι στη Βρετανία.

Σε αναστολή των πτήσεων προς τη Βρετανία προχώρησε και η Etihad Airways, ο αερομεταφορέας του Αμπου Ντάμπι. Συνολικά, στη βρετανική «κόκκινη λίστα» περιλαμβάνονται 33 κράτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή