Ρωσία: Πάνω από 5.300 συλλήψεις στις διαδηλώσεις υπέρ Ναβάλνι (εικόνες)

Ρωσία: Πάνω από 5.300 συλλήψεις στις διαδηλώσεις υπέρ Ναβάλνι (εικόνες)

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότεροι από 5.300 διαδηλωτές συνελήφθησαν την Κυριακή στη Ρωσία, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων με αίτημα την απελευθέρωση του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, την ώρα που η εισαγγελία έκρινε ως «δικαιολογημένη» τη φυλάκισή του.

Ρωσία: Πάνω από 5.300 συλλήψεις στις διαδηλώσεις υπέρ Ναβάλνι (εικόνες)-1

Στη Μόσχα, η αστυνομία προέβη στη σύλληψη 1.800 διαδηλωτών, ενώ σύμφωνα με την ομάδα επιτήρησης των διαδηλώσεων OVD-Info, οι περισσότερες συλλήψεις πέραν της πρωτεύουσας πραγματοποιήθηκαν ως επί το πλείστον στην Αγία Πετρούπολη (1.176), στο Κρασνογιάρσκ της Σιβηρίας και το Νίζνι Νόβγκοροντ στον Βόλγα, όπου η αστυνομία συνέλαβε σχεδόν 200 διαδηλωτές.

Ρωσία: Πάνω από 5.300 συλλήψεις στις διαδηλώσεις υπέρ Ναβάλνι (εικόνες)-2

Αυτό ήταν το δεύτερο κατά σειρά Σαββατοκύριακο διαδηλώσεων σε όλη τη Ρωσία με αίτημα την απελευθέρωση του Αλεξέι Ναβάλνι. 

Σημειώνεται ότι στις 17 Ιανουαρίου, ο Ναβάλνι φυλακίστηκε κατά την επιστροφή του στη Ρωσία, αφού νοσηλεύτηκε στη Γερμανία μετά τη δηλητηρίασή του με νευροτοξικό παράγοντα.

Ρωσία: Πάνω από 5.300 συλλήψεις στις διαδηλώσεις υπέρ Ναβάλνι (εικόνες)-3

Ο επικριτής του Κρεμλίνου κατηγορείται για παραβίαση των όρων αποφυλάκισής του, κάτι το οποίο ο ίδιος χαρακτηρίζει κατασκευασμένο.

Το γραφείο του εισαγγελέα ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι υποστηρίζει το αίτημα της σωφρονιστικής αρχής της χώρας να μετατραπεί η ποινή με αναστολή που έχει επιβληθεί στον Ναβάλνι σε ποινή φυλάκισης χωρίς αναστολή.

Ρωσία: Πάνω από 5.300 συλλήψεις στις διαδηλώσεις υπέρ Ναβάλνι (εικόνες)-4

Oι υποστηρικτές του πρόκειται να συγκεντρωθούν αύριο Τρίτη μπροστά από το δικαστήριο Σιμονόφσκι της Μόσχας όπου πρόκειται να δικαστεί ο πολέμιος του προέδρου Πούτιν.

Με πληροφορίες από Reuters, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή