Μακρόν για εμβόλια: Η Ευρώπη να δράσει ταχύτερα
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Μακρόν για εμβόλια: Η Ευρώπη να δράσει ταχύτερα

1' 2" χρόνος ανάγνωσης

Η Ευρώπη πρέπει να δράσει ταχύτερα και πιο αποτελεσματικά, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, αναφερόμενος στον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού.

«Βρισκόμαστε σε έναν αγώνα ενάντια στον χρόνο», δήλωσε ο κ. Μακρόν, υποδεχόμενος τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς στο Παρίσι.

Πρόσθεσε ότι τις απόψεις του συμμερίζονται τόσο η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μάρκελ, όσο και η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

«Εμείς, ως Ευρωπαίοι, πρέπει να είμαστε πιο αποτελεσματικοί σε αυτό το θέμα. Γνωρίζω ότι αυτή είναι και η πρόθεση της κ. Μέρκελ και της κ. Φον ντερ Λάιεν. Θα συνεχίσουμε τις επόμενες εβδομάδες και μήνες να επιταχύνουμε τα πράγματα» κατέληξε.

Κομισιόν: 75 εκατ. επιπλέον δόσεις από Pfizer/BioNTech

Νωρίτερα, η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε ότι οι Pfizer και BioNTech θα προμηθεύσουν την Ε.Ε. με 75 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις του εμβολίου τους κατά της COVID-19 κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

«Οι BioNTech/Pfizer θα παραδώσουν 75 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις το δεύτερο τρίμηνο του έτους – και έως 600 εκατομμύρια συνολικά το 2021», έγραψε η κ. Φον ντερ Λάιεν στο Twitter.

Με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Καθημερινά στην Αττική 50-80 νέες εισαγωγές ασθενών Covid

Φόβος για τρίτο κύμα – «Θα ανοίγουμε και θα κλείνουμε»

Χρ. Ταραντίλης: Αξιολόγηση της κατάστασης κάθε εβδομάδα