ΕΜΒΟΛΙΟ COVID-19

Κομισιόν για AstraZeneca: Θα συνεχιστούν οι συζητήσεις για παραπάνω εμβόλια

Κομισιόν για AstraZeneca: Θα συνεχιστούν οι συζητήσεις για παραπάνω εμβόλια

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεχίσει τις συζητήσεις με την εταιρεία AstraZeneca προκειμένου η Ε.Ε. να λάβει περισσότερες δόσεις του εμβολίου της κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους σε σχέση με αυτές που είχε υποσχεθεί η εταιρεία, σύμφωνα με όσα δήλωσε τη Δευτέρα εκπρόσωπος της Κομισιόν. 

Την Κυριακή, η πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανέφερε ότι η AstraZeneca έχει ανεβάσει τον στόχο της για προμήθεια της Ε.Ε. στις 40 εκατομμύρια δόσεις μέχρι τα τέλη Μαρτίου, από 31 εκατομμύρια που ήταν πριν. 

Η αρχική δέσμευση ήταν για τουλάχιστον 80 εκατομμύρια δόσεις, και πιθανόν έως και 120 εκατομμύρια κατά το πρώτο τρίμηνο, αναφέρουν στο πρακτορείο Reuters πηγές από την Ε.Ε..

Η πρόταση της AstraZeneca ήταν σημάδι βελτίωσης αλλά «σίγουρα δεν ήταν η ποσότητα που αναμένουμε να λάβουμε μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου, συνεπώς οι συνομιλίες φυσικά και θα συνεχιστούν», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

75 εκατ. επιπλέον δόσεις από Pfizer/BioNTech

Οι συνεργαζόμενες εταιρείες Pfizer και BioNTech θα προμηθεύσουν την Ε.Ε. με 75 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις του εμβολίου τους κατά της COVID-19 κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. 

«Οι BioNTech/Pfizer θα παραδώσουν 75 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις το δεύτερο τρίμηνο του έτους – και έως 600 εκατομμύρια συνολικά το 2021», έγραψε η φον ντερ Λάιεν στο Twitter.

Πηγή: Reuters