Κομισιόν για AstraZeneca: Θα συνεχιστούν οι συζητήσεις για παραπάνω εμβόλια

Κομισιόν για AstraZeneca: Θα συνεχιστούν οι συζητήσεις για παραπάνω εμβόλια

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεχίσει τις συζητήσεις με την εταιρεία AstraZeneca προκειμένου η Ε.Ε. να λάβει περισσότερες δόσεις του εμβολίου της κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους σε σχέση με αυτές που είχε υποσχεθεί η εταιρεία, σύμφωνα με όσα δήλωσε τη Δευτέρα εκπρόσωπος της Κομισιόν. 

Την Κυριακή, η πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανέφερε ότι η AstraZeneca έχει ανεβάσει τον στόχο της για προμήθεια της Ε.Ε. στις 40 εκατομμύρια δόσεις μέχρι τα τέλη Μαρτίου, από 31 εκατομμύρια που ήταν πριν. 

Η αρχική δέσμευση ήταν για τουλάχιστον 80 εκατομμύρια δόσεις, και πιθανόν έως και 120 εκατομμύρια κατά το πρώτο τρίμηνο, αναφέρουν στο πρακτορείο Reuters πηγές από την Ε.Ε..

Η πρόταση της AstraZeneca ήταν σημάδι βελτίωσης αλλά «σίγουρα δεν ήταν η ποσότητα που αναμένουμε να λάβουμε μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου, συνεπώς οι συνομιλίες φυσικά και θα συνεχιστούν», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

75 εκατ. επιπλέον δόσεις από Pfizer/BioNTech

Οι συνεργαζόμενες εταιρείες Pfizer και BioNTech θα προμηθεύσουν την Ε.Ε. με 75 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις του εμβολίου τους κατά της COVID-19 κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. 

«Οι BioNTech/Pfizer θα παραδώσουν 75 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις το δεύτερο τρίμηνο του έτους – και έως 600 εκατομμύρια συνολικά το 2021», έγραψε η φον ντερ Λάιεν στο Twitter.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή