Λευκός Οίκος: Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν μας λείπει στο Twitter

Λευκός Οίκος: Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν μας λείπει στο Twitter

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο εξοστρακισμός του Ντόναλντ Τραμπ από το Twitter καθιστά ευκολότερη την αρχή της διακυβέρνησης από τον Τζο Μπάιντεν; Όταν ρωτήθηκε για το θέμα αυτό, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι απέφυγε να απαντήσει ευθέως. «Δεν μπορώ να πω ότι μας λείπει από το Twitter», σχολίασε.

«Ίσως δυσκολεύεστε να το πιστέψετε, αλλά αφιερώνουμε ελάχιστο χρόνο να συζητάμε ή να σκεφτόμαστε τον πρόεδρο Τραμπ, τον τέως πρόεδρο Τραμπ για να είμαστε ξεκάθαροι», συνέχισε. «Πιστεύω ότι είναι ένα ερώτημα που θα έπρεπε να θέσετε στους Ρεπουμπλικάνους του Κογκρέσου», πρόσθεσε η Ψάκι, αναφερόμενη στις πιέσεις που ασκούσε ο τέως πρόεδρος, μέσω των αναρτήσεων του, σε στελέχη του κόμματός του.

Στην ερώτηση αν ο Μπάιντεν τάσσεται υπέρ της αναστολής λειτουργίας του λογαριασμού του προκατόχου του, η Ψάκι απάντησε: «Αυτήν την απόφαση την έλαβε το Twitter».

Το Twitter, η πλατφόρμα που υπήρξε, τόσο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του όσο και κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του, το κυριότερο εργαλείο επικοινωνίας του Τραμπ ανέστειλε μόνιμα τη λειτουργία του λογαριασμού @realDonaldTrump δύο ημέρες μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου. Ανέλαβε επίσης το δύσκολο έργο να διαγράψει τους χρήστες που επαναλαμβάνουν θεωρίες συνωμοσίας περί νοθείας στις προεδρικές εκλογές.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε έντονες επικρίσεις, όχι μόνο εκ μέρους των υποστηρικτών του Τραμπ αλλά και από ορισμένες μη κυβερνητικές οργανώσεις που ανησυχούν για τη δύναμη που συγκεντρώνουν οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς να ελέγχονται από πουθενά.

Ενημέρωση από τις μυστικές υπηρεσίες

Μια απόφαση για το αν θα παραχωρηθεί πρόσβαση σε ενημερώσεις των μυστικών υπηρεσιών στον Ρεπουμπλικάνο τέως πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται υπό εξέταση, δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι.

«Αυτό βρίσκεται υπό εξέταση, αλλά δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση την τελευταία φορά που ρώτησα», τόνισε στην ενημέρωση των δημοσιογράφων η Ψάκι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή