Ερωτήματα για τις δοκιμές του εμβολίου της AstraZeneca

Ερωτήματα για τις δοκιμές του εμβολίου της AstraZeneca

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΞΦΟΡΔΗ. Ερωτήματα ως προς το αν οι κλινικές έρευνες για το εμβόλιο της Οξφόρδης/AstraZeneca τήρησαν την ιατρική δεοντολογία, που επιβάλλει την ενημέρωση όσων μετέχουν στις κλινικές δοκιμές, εγείρονται με αφορμή τη διαχείριση σφάλματος δοσολογίας.

Συγκεκριμένα, τον Ιούνιο χορηγήθηκε κατά λάθος μισή δόση σε κάποιους από τους εθελοντές, οι οποίοι δεν ενημερώθηκαν ότι επρόκειτο για σφάλμα αλλά τους ειπώθηκε ότι έτσι είχε σχεδιαστεί η δοκιμή. Εν συνεχεία, οι ίδιοι εθελοντές έλαβαν πλήρη δόση, ώστε να συμπληρωθεί η ανοσία τους.

Το λάθος ήρθε στην επιφάνεια στα τέλη Δεκεμβρίου, ενώ τώρα το πρακτορείο Reuters απέσπασε, με βάση τη νομοθεσία περί διαφάνειας στα δημόσια έγγραφα, την επιστολή που εστάλη στους εθελοντές η οποία αναγνωρίζει ότι χορηγήθηκε η μισή δόση, αλλά δεν αναφέρει ότι επρόκειτο για σφάλμα. Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το συμβάν έθεσε σε κίνδυνο κάποιον από τους συμμετέχοντες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή