Γέφυρα Ερντογάν στον επίγονο της Μέρκελ

Γέφυρα Ερντογάν στον επίγονο της Μέρκελ

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΓΚΥΡΑ. Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Tούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον νέο ηγέτη της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης της Γερμανίας (CDU) Αρμιν Λάσετ, ο οποίος στο παρελθόν είχε εξασφαλίσει τον χαρακτηρισμό «ο Αρμιν των Τούρκων», λόγω των εξαιρετικών σχέσεών του με την τουρκική μειονότητα στη Γερμανία. Στόχος του Τούρκου προέδρου ήταν πρωτίστως να συγχαρεί τον Λάσετ για την εκλογή του και να του ευχηθεί καλή επιτυχία στο έργο του, αλλά και να του επισημάνει τις αγαστές σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της διεύθυνσης επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άδραξε την ευκαιρία να υπενθυμίσει στον Λάσετ τη στενή και ειλικρινή συνεργασία που είχε με την καγκελάριο Μέρκελ, ενώ διατύπωσε την ευχή ότι ο νέος ηγέτης της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης θα βελτιώσει περαιτέρω τις σχέσεις Τουρκίας – Γερμανίας και ότι θα συνεχίσει τη θετική στάση του έναντι της τουρκικής κοινότητας στη Γερμανία.

Ο πρόεδρος Ερντογάν συνέχισε τονίζοντας στον συνομιλητή του ότι η Τουρκία και η Γερμανία διατηρούν καλές σχέσεις σε όλους τους τομείς και διαθέτουν ιδιαιτέρως ισχυρούς εμπορικούς δεσμούς, ενώ υπογράμμισε και τη μεγάλη συμβολή της τουρκικής κοινότητας στην οικονομική, κοινωνική, πολιτική και πολιτιστική ζωή της Γερμανίας. Επίσης, επισήμανε πως δεν πρέπει να υποτιμάται ο κρίσιμος ρόλος που διαδραματίζει η Τουρκοϊσλαμική Ενωση της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων (DiTiB), που είναι ένας από τους μεγαλύτερους μουσουλμανικούς οργανισμούς της Γερμανίας. Η διεύθυνση, σε συνεργασία με Τούρκους ιερωμένους, έχει συμβάλει σημαντικά στην αποτροπή εκδηλώσεων του εξτρεμισμού στη χώρα. Επίσης, ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε ότι η χώρα του εμπιστεύεται τους Γερμανούς αξιωματούχους όσον αφορά την προστασία των μελών της τουρκικής κοινότητας και των τζαμιών από τις επιθέσεις ακραίων στοιχείων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή