ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Σουηδία: Αυξημένη διασπορά του βρετανικού στελέχους

Σουηδία: Αυξημένη διασπορά του βρετανικού στελέχους

Aυξημένη διασπορά του βρετανικού στελέχους του κορωνοϊού καταγράφει η Σουηδία, με το 11% των θετικών τεστ που τυχαία ελέγχθηκαν την περασμένη εβδομάδα, να εντοπίζει τη συγκεκριμένη μετάλλαξη, που θεωρείται ότι είναι μια πιο μεταδοτική μορφή του ιού, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η σουηδική Αρχή Υγείας.

Ειδικότερα, η Σουηδία εντόπισε ένα σύνολο 250 κρουσμάτων του βρετανικού στελέχους την περασμένη εβδομάδα σε ένα σύνολο 2.200 θετικών δειγμάτων, που ελέγχθηκαν για το στέλεχος αυτό.

«Έχουμε μια διασπορά αυτού του στελέχους και δεν συνδέεται μονάχα με τα ταξίδια», είπε σε δημοσιογράφους η αξιωματούχος της σουηδικής Αρχής Υγείας Σάρα Μπίφορς.

Σύμφωνα με την ίδια, τόσο το σύνολο των κρουσμάτων της μετάλλαξης όσο και το μερίδιο από το σύνολο των θετικών τεστ είναι σχετικά χαμηλά σε σύγκριση με πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Επιπλέον, η σουηδική αρχή Υγείας ανέφερε πως δεν θα χρησιμοποιήσει το εμβόλιο της AstraZeneca σε ανθρώπους άνω των 65, ελλείψει στοιχείων ότι είναι αποτελεσματικό για αυτή την ομάδα.

Η Σουηδία κατέγραψε 9.649 νέα κρούσματα κορωνοϊού από την Παρασκευή, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε την Τρίτη στη δημοσιότητα η Αρχή Υγείας της χώρας.

Ο αριθμός αυτός συγκρίνεται με τις 9.123 μολύνσεις το ίδιο διάστημα την περασμένη εβδομάδα.

Η χώρα των 10 εκατομμυρίων κατοίκων κατέγραψε 224 νέους θανάτους από Covid-19, με αποτέλεσμα το σύνολο των θανάτων να ανέρχεται σε 11.815.

Με πληροφορίες από Reuters