H Κινεζική Πρωτοχρονιά μέσα από μία σειρά διαδικτυακών εκδηλώσεων

H Κινεζική Πρωτοχρονιά μέσα από μία σειρά διαδικτυακών εκδηλώσεων

5' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Άνοιξη επιστρέφει στη γη. Όλη η φύση αναγεννάται! Η βαρυχειμωνιά δεν μπορεί να εμποδίσει την έλευση της άνοιξης. Μέσα από μία πολυαναμενόμενη σειρά εκδηλώσεων για τον ερχομό του Έτους του Ταύρου, μοιραζόμαστε με όλους την ανυπομονησία και προσμονή για τη ζεστασιά, την παρηγοριά και την αίσθηση ελευθερίας που μας γεμίζουν τα ανθισμένα λουλούδια της άνοιξης.  

Η Γιορτή της Άνοιξης, δηλαδή η Κινέζικη Πρωτοχρονιά, είναι η πιο σημαντική γιορτή των Κινέζων. Πέφτει στις αρχές του χρόνου και συμβολίζει την οικογενειακή επανένωση και ευτυχία. Φέτος ο τρόπος με τον οποίο θα γιορτάσουμε την Κινέζικη Πρωτοχρονιά θα είναι διαφορετικός. Λόγω του κορωνοϊού πολλοί άνθρωποι δεν θα μπορέσουν να ξανασμίξουν με τους δικούς τους. Όμως η απόσταση δεν μπορεί να εμποδίσει τη μετάδοση της αγάπης και της ζεστασιάς καθώς το γιορτινό πνεύμα αψηφά τον χώρο και τον χρόνο σπέρνοντας  χαρά και ευτυχία.

Με την άφιξη του νέου έτους του Ταύρου, το πρόγραμμα «Ευτυχισμένη Κινέζικη Πρωτοχρονιά», μια σειρά εορταστικών εκδηλώσεων, θα βρεθεί και πάλι στο πλάι των απόδημων Κινέζων και του κοινού της Ελλάδας. Με τη βοήθεια όλων των μεγάλων ΜΜΕ που συμμετέχουν, οι διαδικτυακές δραστηριότητες και παραστάσεις θα μεταφέρουν τις ευχές μας στους απόδημους Κινέζους και τον ελληνικό λαό. Με την ευκαιρία επίσης του Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Κίνας-Ελλάδας το 2021, ευχόμαστε στους δύο λαούς μας υγεία και αρμονία και να συνεχίζουν να συνεργάζονται στενά για την από κοινού οικοδόμηση ενός καλύτερου αύριο. 

H Κινεζική Πρωτοχρονιά μέσα από μία σειρά διαδικτυακών εκδηλώσεων-1

Το πρόγραμμα «Ευτυχισμένη Κινέζικη Πρωτοχρονιά 2021» που θα προβληθεί στην Ελλάδα διαμορφώνεται ως εξής:

Ζήστε διαδικτυακά την Κινεζική Πρωτοχρονιά με μία σειρά φαντασμαγορικών εκδηλώσεων!

Η διαδικτυακή σειρά εκδηλώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Κίνας «Ευτυχισμένη Κινέζικη Πρωτοχρονιά» θα διαρκέσει από τις 4 έως και τις 11 Φεβρουαρίου (Παραμονή Κινέζικης Πρωτοχρονιάς). Η μετάδοση θα γίνεται ζωντανά στην ιστοσελίδα Chinaculture.org σε ειδική θεματική καρτέλα. Μετά τη λήξη της ζωντανής μετάδοσης, θα μπορείτε να παρακολουθήσετε τις παραστάσεις και τα διαδραστικά δρώμενα στην ίδια σελίδα ή στο YouTube, στον επίσημο λογαριασμό του Πολιτιστικού Κέντρου της Κίνας στην Αθήνα. Το παγκόσμιο LIVE πρόγραμμα των εκδηλώσεων διαμορφώνεται ως εξής:

4 Φεβ. Πέμπτη

10:30  Παγκόσμια τελετή έναρξης και εναρκτήρια συναυλία για το πρόγραμμα  «Ευτυχισμένη Κινέζικη Πρωτοχρονιά 2021»

«Κινέζικη Πρωτοχρονιά»— Κινούμενα σχέδια σε στυλ χαρτοκοπτικής  

 «Όλη η πλάση μία άνοιξη»— Εικονική έκθεση με  θέμα την Ευτυχισμένη Κινεζική Πρωτοχρονιά

14:00-14:50 «Ουβερτούρα της Άνοιξης»— Συναυλία με παραδοσιακή μουσική

5 Φεβ. Παρασκευή

04:00 «Η γλώσσα και ο κόσμος της πορσελάνης»— Διαδραστική Έκθεση 

14:00-14:45  «Ατμοσφαιρική παράσταση στον πάγο»— Παράσταση ακροβατικών στον πάγο

6 Φεβ. Σάββατο

04:00  «Η Γιορτή της Άνοιξης σε κινούμενα σχέδια»— Προβολή εκλεκτών κινέζικων κινούμενων σχεδίων μικρού μήκους

«Κλασικές συλλογές με νέα όψη»— Εικονική έκθεση πολιτιστικών αντικειμένων και καλλιτεχνικών έργων για την Κινέζικη Πρωτοχρονιά

7 Φεβ. Κυριακή

04:00  «Υγεία και Κινέζικη Πρωτοχρονιά»— Σύντομα μαθήματα Τάι Τσι

14:00-14:30 «Η χρυσή ράβδος»— Μαγευτική επίδειξη ακροβατικών με τρισδιάστατα εφέ

8 Φεβ.  Δευτέρα

14:00-14:45 «Ανθίζουν οι κόκκινες δαμασκηνιές»— Συναυλία παραδοσιακής κινέζικης μουσικής

9 Φεβ. Τρίτη

04:00  «Γεύσεις της Κίνας»— Γαστρονομικό εργαστήριο για τη Γιορτή της Άνοιξης

«Η λάμψη της Κίνας σε ξύλο και χρώμα»— Εικονική έκθεση ξυλόγλυπτων έργων με παραστάσεις της Κινέζικης Πρωτοχρονιάς

10 Φεβ. Τετάρτη

04:00 «Πολύχρωμη Κινέζικη Πρωτοχρονιά»— Διαδραστική έκθεση κινουμένων σχεδίων

«Ο χρυσός ταύρος υποδέχεται την άνοιξη»— Εικονική έκθεση για τον κινέζικο ζωδιακό κύκλο

14:00-14:30 « Η πηγή του Μεγάλου Ποταμού»— Πρωτότυπο χορόδραμα

11 Φεβ.  Παραμονή Πρωτοχρονιάς, Πέμπτη

04:00 Χαιρετισμοί για την Πρωτοχρονιά μέσω σύντομων βίντεο 

«Όμορφη Κίνα»— Σύντομο βίντεο από το Πρωτοχρονιάτικο Γκαλά

12:00-13:00 «Ο ήχος των χορδών προμηνύει ένα Νέο Έτος  ευημερίας»— Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία συμφωνικής μουσικής

16-26 Φεβ.

Στην εφαρμογή για κινητά του CCTV, στο Mango TV (εφαρμογή για χρήστες εκτός Κίνας), στο Youku, Ai Qiyi, και άλλες πλατφόρμες θα γίνεται ζωντανή μετάδοση αλλά και μαγνητοσκοπημένη αναπαραγωγή εκδηλώσεων με θέμα τις αστικές κινέζικες παραδόσεις και έθιμα της Γιορτής της Άνοιξης. Το πρόγραμμα «Ευτυχισμένη Κινέζικη Πρωτοχρονιά 2021» θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου (Γιορτή των Φαναριών) με το εξαιρετικό αφιέρωμα «Η Γιορτή των Φαναριών μέσα από την ποίηση της Δυναστείας Τανγκ».

Λάβετε και εσείς μέρος στους αγώνες «Kungfu Life»!

Το «Kungfu Life» 2021 περιλαμβάνει δύο διαγωνισμούς: τον διαδικτυακό διαγωνισμό Γουσού και τον διαγωνισμό σύντομων βίντεο Γουσού. Ο πρώτος θα πραγματοποιηθεί μέσω βιντεοκλήσης ZOOM. Ο δεύτερος θα διεξαχθεί με τη μεταφόρτωση σύντομων βίντεο στο TikTok και το Facebook, όπου οι συμμετέχοντες θα μοιραστούν τις εμπειρίες από την εκμάθηση πολεμικών τεχνών και τη χαρά της άσκησης δημιουργώντας οπτικοακουστικό υλικό για το άθλημα ή τις ευεργετικές ωφέλειές  του.

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου: Οι ανακοινώσεις για τους αγώνες και οι λεπτομέρειες για τον τρόπο εγγραφής θα αναρτηθούν στο ΤικΤοκ  @chinaculturalcenterinath και στο Facebook(https://bit.ly/3t68iJk)

Οι εκπλήξεις συνεχίζονται! Απόλαυσε μαζί μας τις μοναδικές γεύσεις της Κινέζικης Πρωτοχρονιάς

Το Φεστιβάλ του Πεκίνου προσκαλεί εξέχουσες προσωπικότητες και καλλιτέχνες, όπως την πρεσβευτή του brand name της “Ευτυχισμένης Κινέζικης Πρωτοχρονιάς” στο εξωτερικό, τη διάσημη παρουσιάστρια κα. Τσούννι (Chunni), την Κρατική Παραδοσιακή Ορχήστρα Ραδιοφώνου της Κίνας, το συγκρότημα FloruitShow, τον Κρατικό Ακροβατικό Θίασο της Κίνας, τη δεξιοτέχνη του παραδοσιακού εγχόρδου Pipa κα. Τσανγκ Χονγκγιέν (Zhang Hongyan) κ.ά. για να ομορφύνουν το πρόγραμμα «Ευτυχισμένη Κινέζικη Πρωτοχρονιά 2021» με το ταλέντο τους. Μέσα από συζητήσεις, επί τόπου επισκέψεις, γευστικές δοκιμές και άλλες εμπειρίες θα γνωρίσουμε τα διάφορα ήθη και έθιμα της Κινέζικης Πρωτοχρονιάς, όπως την ετοιμασία των ντάμπλινγκ στο παλιό Πεκίνο, την τέχνη της χαρτοκοπτικής, τη συγγραφή διστίχων με ευχές κ.ά. Θα μάθουμε επίσης τις αλλαγές που έφεραν οι μέχρι τώρα προετοιμασίες για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022 στην πόλη. Σας προσκαλούμε να απολαύσετε τη μοναδική γοητεία του Πεκίνου, μιας πόλης όπου το παλαιό και το σύγχρονο συνυπάρχουν αρμονικά.

Η εκδήλωση «Η Άνοιξη στη Στέπα» θα παρουσιάσει τον πλούσιο πολιτισμό και τις λαϊκές παραδόσεις της Εσωτερικής Μογγολίας: τα τραγούδια και  τους χορούς, τα μουσικά όργανα και τα ακροβατικά, την όπερα και άλλες μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης, που περιγράφουν την άφιξη της άνοιξης στις στέπες, τη ζωντάνια της φύσης, την αγάπη, τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται ειρηνικά και ξέγνοιαστα, και το σαγηνευτικό τοπίο που αντηχεί από τα όμορφα τραγούδια τους. Το λαρυγγικό τραγούδι και το μουσικό όργανο Ματόουτσιν (γνωστό και ως Μόριν Κχουρ) έχουν συμπεριληφθεί στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Κίνας ενώ οι ακροβατικές παραστάσεις έχουν κερδίσει πολλά βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις μπορείτε να βρείτε στον λογαριασμό Facebook του Πολιτιστικού Κέντρου της Κίνας στην Αθήνα. Η Πρεσβεία της Κίνας στην Ελλάδα και η εφημερίδα China-Greece Times θα ενημερώνουν επίσης για το πρόγραμμα μέσω της εφαρμογής Wechat, στην ιστοσελίδα., καθώς και στo Facebook, Twitter, Instagram και άλλες πλατφόρμες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή