Σερ Τομ Μουρ: Νικήθηκε από τον κορωνοϊό ο «ήρωας της πανδημίας»
ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Σερ Τομ Μουρ: Νικήθηκε από τον κορωνοϊό ο «ήρωας της πανδημίας»

1' 46" χρόνος ανάγνωσης

Απεβίωσε σε ηλικία 100 ετών από κορωνοϊό, ο βετεράνος λοχαγός Τομ Μουρ, ο οποίος έγινε ήρωας για τους Βρετανούς το 2020, καθώς συγκέντρωσε το ποσό – ρεκόρ των 33 εκατ. λιρών για το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) εν μέσω πανδημίας.

Ο Σερ Τομ Μουρ εισήχθη στο νοσοκομείο αφού εντοπίστηκε θετικός στην COVID-19 την περασμένη εβδομάδα. Η οικογένειά του ανέφερε ότι λόγω της φαρμακευτικής αγωγής που λάμβανε λόγω πνευμονίας, δεν μπορούσε να εμβολιαστεί. 

«Δεν αποτέλεσε μονάχα έμπνευση για τη χώρα αλλά και ένα σύμβολο ελπίδας για ολόκληρο τον κόσμο», επισήμανε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον σε μια ανακοίνωση.

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ δήλωσε ότι η βασίλισσα, η οποία είχε τιμήσει τον Μουρ απονέμοντάς του τον τίτλο του «Σερ», θα στείλει συλλυπητήριο μήνυμα στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Σερ Τομ Μουρ: Νικήθηκε από τον κορωνοϊό ο «ήρωας της πανδημίας»-1

Όπως ανέφερε μια εκπρόσωπος του Μπάκιγχαμ, η βασίλισσα «χάρηκε πολύ που γνώρισε τον λοχαγό Τομ και την οικογένειά του πέρυσι στο Γουίντσορ, Οι σκέψεις της ίδιας και της βασιλικής οικογένειας είναι μαζί τους, αναγνωρίζοντας την έμπνευση που προσέφερε σε όλη τη χώρα αλλά και σε άλλες ανά τον κόσμο».

Ο βετεράνος στρατιωτικός έκλεψε τις καρδιές όλης της χώρας, κάνοντας 100 γύρους του κήπου του πριν από τα 100α γενέθλιά του.

Σερ Τομ Μουρ: Νικήθηκε από τον κορωνοϊό ο «ήρωας της πανδημίας»-2

«Με μεγάλη μας θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο του αγαπημένου μας πατέρα, του λοχαγού Τομ Μουρ, βετεράνου του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου», ανέφεραν οι κόρες του, Χάνα και Λούσι, στην ανακοίνωσή τους.

Πρόσθεσαν ότι αισθάνονται ευγνωμοσύνη επειδή κατάφεραν να βρίσκονται στο πλευρό του κατά τις τελευταίες ώρες της ζωής του.

Σερ Τομ Μουρ: Νικήθηκε από τον κορωνοϊό ο «ήρωας της πανδημίας»-3

«Περάσαμε ώρες μιλώντας μαζί του, φέρνοντας στο μυαλό μας αναμνήσεις από την παιδική μας ηλικία και από την υπέροχη μητέρα μας. Μοιραστήκαμε γέλια και δάκρυα», αναφέρουν οι δύο γυναίκες.

Σερ Τομ Μουρ: Νικήθηκε από τον κορωνοϊό ο «ήρωας της πανδημίας»-4

«Ο τρόπος που έζησε την προηγούμενη χρονιά ο πατέρας μας δεν ήταν τίποτα λιγότερα από σπουδαίος. Ένιωσε ξανά νέος και έκανε πράγματα που ονειρευόταν. Παρόλο που βρέθηκε μέσα σε τόσες καρδιές για τόσο σύντομο διάστημα, ήταν ένας απίστευτα καλός πατέρας και παππούς και θ μείνει για πάντα ζωντανός στις καρδιές μας», αναφέρουν η Χάνα και η Λούσι.

Σερ Τομ Μουρ: Νικήθηκε από τον κορωνοϊό ο «ήρωας της πανδημίας»-5

Δήλωσαν μάλιστα ότι η φροντίδα που έλαβε από το NHS ήταν «εξαιρετική», ενώ τόνισαν ότι το ιατρικό προσωπικό ήταν «άψογοι επαγγελματίες».

Με πληροφορίες από BBC, Reuters, AFP