Θύμα σεξουαλικής κακοποίησης η Οκάζιο-Κορτέζ

Θύμα σεξουαλικής κακοποίησης η Οκάζιο-Κορτέζ

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Την εμπειρία της από την εισβολή οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου περιέγραψε σε μήνυμά της στο Instagram η Δημοκρατική βουλευτής της Νέας Υόρκης, Αλεξάντρια Οκάζιο-Κορτέζ, αποκαλύπτοντας ότι έχει πέσει θύμα σεξουαλικής επίθεσης στο παρελθόν.

«Οι επικριτές μας προσπαθούν να μας πουν ότι δεν έγινε και τίποτα και πρέπει να συνεχίσουμε τη ζωή μας, χωρίς να λογοδοτήσει κανείς, χωρίς να μαθευτεί η αλήθεια και χωρίς να υπολογίσουμε τους νεκρούς και το τραυματικό ανθρώπινο κόστος της εισβολής. Εχω επιβιώσει από σεξουαλική επίθεση και το έχω συζητήσει με ελάχιστους ανθρώπους στη ζωή μου. Τέτοιες τακτικές άρνησης και υποβάθμισης χρησιμοποιούν οι απολογητές σεξουαλικών εγκλημάτων», είπε η βουλευτής.

Οξεία κριτική

Η 31χρονη Οκάζιο-Κορτέζ ανέφερε ότι φοβήθηκε για τη ζωή της, ενόσω βρισκόταν κρυμμένη στο λουτρό του γραφείου της κατά τη διάρκεια της εισβολής των ακροδεξιών οπαδών του Τραμπ στο Κογκρέσο, ενώ άσκησε οξεία κριτική σε Ρεπουμπλικανούς, όπως στον γερουσιαστή του Τέξας Τεντ Κρουζ και στον συνάδελφό του από το Μιζούρι, Τζος Χόλεϊ, για την όξυνση του κλίματος πριν από την εισβολή, που οδήγησε στον θάνατο πέντε ανθρώπων.

Η βουλευτής αποκάλυψε ότι κατά τη διάρκεια της «πολιορκίας» αστυνομικός του Καπιτωλίου μπήκε στο γραφείο της, αλλά δεν προσπάθησε να τη βοηθήσει ή να της υποδείξει δίοδο διαφυγής από τον όχλο. «Είδα έναν λευκό άνδρα με στολή αστυνομικού να μπαίνει στο γραφείο μου φωνάζοντας: Πού είναι; Πού είναι; Οταν με είδε πίσω από τη μισάνοιχτη πόρτα του μπάνιου, με κοίταξε εχθρικά και οργισμένα, ενώ δεν μου είπε το όνομά του ή την υπηρεσία του. Εγώ και οι βοηθοί μου δεν ξέραμε εάν ήταν εκεί για να μας βοηθήσει ή για να μας βλάψει», είπε στο μήνυμά της η Οκάζιο-Κορτέζ.

Τα ψυχικά τραύματα

«Είμαι προετοιμασμένη για την κριτική που θα ακολουθήσει την αποκάλυψη ότι είμαι κι εγώ θύμα σεξουαλικής βίας. Πολλοί θα πουν: Προσπαθεί να στρέψει την προσοχή πάνω της και τι σχέση έχει η εμπειρία της από το παρελθόν με όσα έγιναν στο Καπιτώλιο; Τα ψυχικά τραύματα, όμως, δεν είναι μεμονωμένα. Ολα συνδέονται μεταξύ τους και λειτουργούν αθροιστικά, αυξάνοντας το άγχος και τις ενοχές που νιώθει κάθε θύμα», είπε η βουλευτής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή