Νέες επιθέσεις Ερντογάν κατά φοιτητών και ΛΟΑΤΚΙ

Νέες επιθέσεις Ερντογάν κατά φοιτητών και ΛΟΑΤΚΙ

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε τρομοκράτες παρομοίασε τους φοιτητές που διαδηλώνουν σε όλη τη χώρα ο Ταγίπ Ερντογάν κι επιτέθηκε εκ νέου λέγοντας πως «το κίνημα ΛΟΑΤΚΙ είναι ασύμβατο με τις τουρκικές αξίες».

«Δεν θεωρούμε ότι οι νέοι αυτοί, που είναι μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων, έχουν πραγματικά τις εθνικές και ηθικές αξίες της χώρας μας», είπε σε σημερινή ομιλία του ο Ερντογάν, αναφερόμενος στο κύμα φοιτητικής αμφισβήτησης που συγκλονίζει εδώ και έναν μήνα την Τουρκία.

«Είστε φοιτητές ή τρομοκράτες που προσπαθούν να καταλάβουν το γραφείο του πρύτανη;» πρόσθεσε. 

Διεμήνυσε, δε, πως οι αρχές δεν θα επιτρέψουν το κίνημα φοιτητικής αμφισβήτησης να μετατραπεί σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, όπως εκείνες του 2013, γνωστές ως το κίνημα του Γκεζί που τον είχε βάλει στο στόχαστρο όταν ήταν πρωθυπουργός.

Από τα πυρά του Ερντογάν δεν γλίτωσαν ούτε τα άτομα ΛΟΑΤΚΙ, τα δικαιώματα των οποίων έχουν γίνει ένα από τα αιτήματα της αμφισβήτησης μετά τη σύλληψη τεσσάρων φοιτητών που κατηγορήθηκαν για προσβολή του ισλάμ επειδή διοργάνωσαν μια καλλιτεχνική έκθεση που περιελάμβανε αναπαράσταση ενός ιερού για το ισλάμ τόπου με σημαίες του ουράνιου τόξου.

«ΛΟΑΤΚΙ, δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Η χώρα αυτή είναι πατριωτική και ηθική. Προχωράμε προς το μέλλον με αυτές τις αξίες», είπε.

Σημειώνεται ότι η τουρκική αστυνομία συνέλαβε χθες, Τρίτη, τουλάχιστον 170 ανθρώπους που συμμετείχαν στις νέες διαδηλώσεις, oι οποίες ξέσπασαν με αφορμή τον διορισμό, από τον Ερντογάν, ενός πρύτανη προσκείμενου στην εξουσία ως επικεφαλής του περίβλεπτου Πανεπιστημίου του Βοσπόρου οδήγησε στο ξέσπασμα ενός κινήματος αμφισβήτησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή