Η Β. Κορέα παίρνει 2 εκατ. εμβόλια αν και δεν έχει ούτε κρούσμα, όπως λέει
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Η Β. Κορέα παίρνει 2 εκατ. εμβόλια αν και δεν έχει ούτε κρούσμα, όπως λέει

Εκφράζονται ισχυρές αμφιβολίες για το κατά πόσον ισχύει ο ισχυρισμός περί αποκλεισμού του ιού

1' 0" χρόνος ανάγνωσης

Τι κι αν η Βόρεια Κορέα δηλώνει ότι δεν έχει καταγράψει ούτε ένα κρούσμα κορωνοϊού, τι κι αν συνορεύει με την Κίνα από όπου ξεκίνησε η πανδημία πρόπερσι… Η Πιονγιάνγκ παρήγγειλε και θα παραλάβει σχεδόν 2 εκατ. εμβόλια.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα COVAX της παγκόσμιας διανομής εμβολίων, το καθεστώς της Βόρειας Κορέας πρόκειται να παραλάβει 1,99 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Οξφόρδης και της AstraZeneca μέχρι τον Ιούνιο, σύμφωνα με τη νεότερη αναφορά του προγράμματος που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

Στην Πιονγιάνγκ θα παραδοθούν δόσεις που παρασκευάζονται στο Ινστιτούτο Σέρουμ στην Ινδία, σύμφωνα με την αναφορά.

Η Βόρεια Κορέα επαίρεται για το ότι έχει κατορθώσει να παραμείνει καθαρή από κορωνοϊό, παρά τις έντονες αμφιβολίες που εκφράζονται για την ειλικρίνεια του καθεστώτος του Κιμ Γιονγκ Ουν. Επειδή όμως δεν είναι δυνατόν να υπάρξει ανεξάρτητος έλεγχος στη χώρα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξακολουθεί να καταγράφει τη Β. Κορέα με μηδέν κρούσματα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Νότια Κορέα, που έχει υποφέρει σοβαρά απο τον κορωνοϊό, θα λάβει 2,7 εκατ. δόσεις από τα εμβόλια της AstraZeneca και της Pfizer. Σημειώνεται ότι η Βόρεια Κορέα έχει επανειλημμένα αρνηθεί τις προτάσεις συνεργασίας της Σεούλ για την καταπολέμηση του κορωνοϊού και τη διανομή εμβολίων.

Πηγή: Reuters, The Korea Herald