Ευελιξία ζητά ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών στην Κύπρο

Ευελιξία ζητά ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών στην Κύπρο

Ενόψει της νέας προσπάθειας του ΟΗΕ για την επίλυση του προβλήματος

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ ζήτησε την Πέμπτη ευελιξία από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη ενόψει της νέας προσπάθειας των Ηνωμένων Εθνών για επίλυση του Κυπριακού.

Ο κ. Ράαμπ, ως εκπρόσωπος μίας από τις εγγυήτριες δυνάμεις στα πλαίσια της συνθήκης ανεξαρτησίας της Κύπρου το 1960, είχε συζητήσεις με τους ηγέτες της ελληνοκυπριακής και τουρκοκυπριακής πλευράς την Πέμπτη στην Κύπρο.

Ο κ. Ράαμπ και οι ομόλογοί τους της Ελλάδας και της Τουρκίας αναμένεται να συμμετάσχουν στην τριήμερη σύνοδο που θα συγκαλέσουν τα Ηνωμένα Έθνη στις αρχές Μαρτίου για το μέλλον των συζητήσεων για την επανένωση της νήσου.

«Ενόψει των άτυπων συζητήσεων των Η.Ε. για την Κύπρο, μίλησα σήμερα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και τόνισα την ανάγκη ευελιξίας από όλες τις πλευρές», έγραψε ο κ. Ράαμπ στον λογαριασμό του στο Twitter αργά την Τετάρτη.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή