ΗΠΑ: Μειώνονται για 23η συναπτή ημέρα οι εισαγωγές στα νοσοκομεία

ΗΠΑ: Μειώνονται για 23η συναπτή ημέρα οι εισαγωγές στα νοσοκομεία

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεπέρασαν τους 450.000 οι θάνατοι στις ΗΠΑ αλλά ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία συνεχίζει να αποκλιμακώνεται. Την ίδια στιγμή, οι εμβολιασθέντες -έστω με την πρώτη δόση εμβολίου- έφθασαν τα 33.9 εκατομμύρια.

Την Τετάρτη, τα κρούσματα κορωνοϊού στις ΗΠΑ κατέγραψαν 118. 991 νέες περιπτώσεις και τουλάχιστον 3.843 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους.

Ωστόσo την προηγούμενη εβδομάδα οι ΗΠΑ κατέγραψαν μέσο όρο 136. 438 νέων κρουσμάτων την ημέρα, ενώ τα στοιχεία δείχνουν μία πτώση 30% από τον προ δύο εβδομάδων μέσο όρο.

Έως τις 6 μμ το απόγευμα της Τετάρτης, σε όλες τις ΗΠΑ είχαν διανεμηθεί συνολικά  55.9 εκατομμύρια δόσεις καθώς η νέα κυβέρνηση Μπάιντεν έχει καταστήσει προτεραιότητά της τον εμβολιασμό στην προσπάθεια δραστικής απάντησης στην πανδημία.

Tα πλέον «αισιόδοξα» στοιχεία επίσης της εξέλιξης της πανδημίας στις ΗΠΑ είναι το γεγονός ότι ο ρυθμός των νοσηλευομένων ασθενών του κορωνοϊού περιορίστηκε στις 91. 440 την Τετάρτη έναντι 92.880 μία ημέρα νωρίτερα.

Πρόκειται για την 23η συναπτή ημέρα  μείωσης των νοσηλευομένων.

Παγκοσμίως δε, σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε σε 15 χώρες από μελετητές του Imperial College του Λονδίνου, η εμπιστοσύνη στα εμβόλια αυξάνεται.  

Τα υψηλότερα επίπεδα εμπιστοσύνης καταγράφηκαν στην Ιταλία, με 82%, και στο Ηνωμένο Βασίλειο με 81%.

Τα υψηλότερα ποσοστά δυσπιστίας αναφέρθηκαν στη Γαλλία, όπου ο αριθμός όσων δήλωσαν ότι διαφωνούν έντονα με την προοπτική εμβολιασμού (εάν τους προσφερόταν την επόμενη εβδομάδα) φθάνει  το 35%.

Πηγή: Market Watch

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή