Πορτογαλία: Υπό εξέταση το ενδεχόμενο να σταλούν ασθενείς στην Αυστρία

Πορτογαλία: Υπό εξέταση το ενδεχόμενο να σταλούν ασθενείς στην Αυστρία

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ενδεχόμενο να σταλούν περίπου 10 ασθενείς για περίθαλψη στην Αυστρία εξετάζει η Πορτογαλία, έπειτα από πρόταση της Βιέννης.

Τα νοσοκομεία της Πορτογαλίας έχουν κατακλυστεί από ασθενείς με Covid-19.

«Είναι σημαντικές κινήσεις ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, όμως συμβολικές στη μάχη κατά της πανδημίας», ανέφερε το υπουργείο Υγείας της Πορτογαλίας σε ανακοίνωσή του.

«Η μεταφορά ασθενών στο εξωτερικό δεν πρέπει να γίνεται παρά ως ύστατη λύση» διευκρίνισε, εντούτοις, στο Γαλλικό Πρακτορείο ο γιατρός Ζοζέ Αρτούρ Παϊβά, υπεύθυνος της ΜΕΘ του νοσοκομείου του Sao Joao στο Πόρτο.

Διαβάστε ακόμη: Η Πορτογαλία θρήνησε τον Ιανουάριο σχεδόν τους μισούς νεκρούς της πανδημίας

Επίκεντρο της επιδημίας του νέου κορωνοϊού στην Ευρώπη τις τελευταίες εβδομάδες, η χώρα είδε σήμερα τον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας να ξεπερνά τους 900 για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας.

Χάρη στην καθολική καραντίνα που επιβλήθηκε πριν από τρεις εβδομάδες, ο ρυθμός των ημερήσιων μολύνσεων συνεχίζει την καθοδική πορεία του, με σχεδόν 7.000 νέα κρούσματα.

«Οι αριθμοί είναι καλύτεροι, όμως δεν αντικατοπτρίζονται αυτόματα στις νοσηλείες. Αυτό μπορεί να πάρει κάποιο χρόνο, προτού παρατηρήσουμε μια χαλάρωση της πίεσης στα νοσοκομεία», σχολίασε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Υγείας.

Διαβάστε επίσης: Μόνο επτά κενές κλίνες Covid-19 έχουν απομείνει στις ΜΕΘ της ηπειρωτικής Πορτογαλίας

Η Πορτογαλία έχει ήδη δεχθεί τη βοήθεια της Γερμανίας, η οποία έστειλε την Τετάρτη μια ομάδα 26 στρατιωτικών γιατρών και νοσηλευτών που θα έχουν υπό την επίβλεψή τους μια ΜΕΘ με οκτώ κλίνες σε ιδιωτικό νοσοκομείο στη Λισαβόνα.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή