Αποπομπή Τέιλορ Γκριν από επιτροπές της Βουλής

Αποπομπή Τέιλορ Γκριν από επιτροπές της Βουλής

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Η βουλευτής των Ρεπουμπλικανών Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν αποπέμφθηκε από τις επιτροπές της Βουλής στις οποίες είχε διοριστεί, αποτυγχάνοντας να μεταπείσει το σώμα, παρά την οκτάλεπτη ομιλία που θα μπορούσε να συνοψιστεί στη φράση «δεν είναι αυτό που νομίζετε». Η Τέιλορ Γκριν εμφανίστηκε μετανοημένη για κάποιες από τις συνωμοσιολογικές θεωρίες τις οποίες διέδιδε, προσπαθώντας να διαψεύσει τα βίντεο στα οποία η ίδια εμφανιζόταν. 

Συνήθως τα ίδια τα κόμματα απομακρύνουν από αξιώματα σε επιτροπές βουλευτές που διώκονται από τη Δικαιοσύνη ή έχουν υποπέσει σε βαριά παραπτώματα. Στην περίπτωση της Τέιλορ Γκριν, η αποπομπή έγινε με τις ψήφους του Δημοκρατικού Κόμματος, που πλειοψηφεί στη Βουλή, καθώς και 11 βουλευτών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που θέλησαν να λάβουν τις αποστάσεις τους από την ακροδεξιά συνωμοσιολόγο νέα βουλευτή από την Τζώρτζια. Οι περισσότεροι Ρεπουμπλικανοί συντάχθηκαν με τον επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Κέβιν Μακάρθι, ο οποίος δεν δικαιολόγησε μεν την Γκριν, αλλά και δεν συμφώνησε με την αποπομπή της. 

Στην άλλη πλευρά του κτιρίου του Καπιτωλίου, στην πτέρυγα της Γερουσίας, ψηφίστηκε με οριακή πλειοψηφία το πακέτο τόνωσης της οικονομίας, ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων, που προωθεί ο Λευκός Οίκος του Τζο Μπάιντεν. Προκειμένου να περάσει το πακέτο στην επόμενη φάση, απαιτήθηκε ολονύκτια συζήτηση, με την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις να καταφθάνει στις 5.30 το πρωί για να ρίξει την αποφασιστική ψήφο που έγειρε την πλάστιγγα στην πλευρά των Δημοκρατικών.

Επίσης, η Γερουσία πρόκειται να καλέσει τον τέως πρόεδρο Τραμπ σε απολογία, στο πλαίσιο της δίκης του για υποκίνηση των υποστηρικτών του σε ανταρσία, που οδήγησε στην εισβολή της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο. Μέσω των δικηγόρων του, ο Τραμπ κατέστησε σαφές ότι δεν θα παραστεί αυτοπροσώπως. Τέλος, ο τέως πρόεδρος ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από το σωματείο ηθοποιών, στο οποίο ανήκε μετά τις εμφανίσεις του σε ταινίες όπως το «Home Alone II» και το «Zoolander», προλαμβάνοντας τις ενέργειες του σωματείου να τον αποπέμψει από τις τάξεις του. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή