Ερντογάν: Η Τουρκία θα «πατήσει» στη Σελήνη έως το 2023

Ερντογάν: Η Τουρκία θα «πατήσει» στη Σελήνη έως το 2023

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το διαστημικό πρόγραμμα της Τουρκίας, παρουσίασε την Τρίτη ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοινώνοντας πως στόχος της Άγκυρας είναι να «πατήσει στη Σελήνη».

Όπως είπε ο Ερντογάν «ο πρώτος μας στόχος είναι να προσγειωθούμε στο φεγγάρι έως το 2023, την 100ή επέτειο της Δημοκρατίας της Τουρκίας, πιστεύω ότι οι Τούρκοι μηχανικοί θα καταφέρουν να πραγματοποιήσουν αυτή την αποστολή».

«Ο δεύτερος στόχος της Τουρκίας είναι να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο brand που θα ανταγωνίζεται στον τομέα της δορυφορικής ανάπτυξης», είπε.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, η Τουρκία στοχεύει να στείλει έναν πολίτη της χώρας στο διάστημα στο πλαίσιο μιας επιστημονικής αποστολής.

«Η ολοκλήρωση του εγχώριου αναπτυγμένου δορυφόρου υψηλής ανάλυσης ολοκληρώθηκε. Ο νέος δορυφόρος, που ονομάζεται IMECE, είναι ένα σημαντικό βήμα για την κάλυψη των αναγκών των στρατιωτικών και πολιτικών τομέων της Τουρκίας για εικόνες υψηλής ανάλυσης από εγχώρια τεχνολογία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες από AA, Daily Sabah

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή