Σεισμός 7,6 Ρίχτερ στον νοτιοδυτικό Ειρηνικό

Σεισμός 7,6 Ρίχτερ στον νοτιοδυτικό Ειρηνικό

Προειδοποίηση για τσουνάμι

1' 46" χρόνος ανάγνωσης

Σεισμός μεγέθους 7,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε ανοιχτά από τα Νησιά της Πίστης (Νησιά Λόγιαλτι), στον νοτιοδυτικό Ειρηνικό, σύμφωνα με εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου (EMSC).

Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίζεται σε θαλάσσιο χώρο 400 χιλιόμετρα ανατολικά του Ταντίν της Νέας Καληδονίας.

Το εστιακό βάθος εκτιμάται στα δύο χιλιόμετρα.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές.

Στην ίδια περιοχή είχαν προηγηθεί τρεις σεισμικές δονήσεις μεταξύ 5,7 και 6,1 Ρίχτερ.

Το αμερικανικό σύστημα προειδοποίησης για τσουνάμι ανέφερε πως υπάρχει πιθανότητα για κυματισμούς ύψους έως και ενός μέτρου στην Αμερικανική Σαμόα, το Βανουάτου, τα Φίτζι και τη Νέα Ζηλανδία.

Οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας κάλεσαν τους πολίτες που ζουν στα βόρεια παράλια της χώρας να απομακρυνθούν από τις ακτές, λόγω του κινδύνου να προκληθεί τσουνάμι.

Προειδοποίηση για τσουνάμι εκδόθηκε και για τη Νήσο Λορντ Χάου που βρίσκεται περίπου 550 χιλιόμετρα ανατολικά της ηπειρωτικής Αυστραλίας, σύμφωνα με το Αυστραλιανό Γραφείο Μετεωρολογίας.

Η περιοχή που περιλαμβάνει τη Νέα Καληδονία και το γειτονικό Βανουάτου ανήκουν στη Ζώνη της Φωτιάς του Ειρηνικού, μια από τις πιο σεισμογενείς του πλανήτη.

Με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε ακόμη:

Ασθενής σεισμική δόνηση ανοιχτά της Ικαρίας

Έρχεται «εντυπωσιακή» αλλαγή του καιρού με παγετό και πυκνές χιονοπτώσεις