Κύπρος: Το νέο πυροβόλο Nora Alexander TGS εν δράσει (βίντεο)

Κύπρος: Το νέο πυροβόλο Nora Alexander TGS εν δράσει (βίντεο)

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρώτη βολή της 2ης μοίρας αυτοκινούμενων πυροβόλων Nora Alexander TGS πραγματοποίησε η Εθνική Φρουρά, στο πεδίο βολής Κιτίου, παρουσία του υπουργού Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Χαράλαμπου Πετρίδη, του Αρχηγού της Ε.Φ. αντιστράτηγου Δημόκριτου Ζερβάκη και του Πρέσβη της Σερβίας στην Κύπρο Μάρκο Μπλαγκόγεβιτς.

Κύπρος: Το νέο πυροβόλο Nora Alexander TGS εν δράσει (βίντεο)-1

Η προμήθεια του συγκεκριμένου οπλικού συστήματος, από την Κυπριακή Δημοκρατία, εντάσσεται στο πλαίσιο του πολυετούς πλάνου αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού της Εθνικής Φρουράς και -όπως τονίζεται- με την ένταξη και της 2ης Μοίρας Nora Alexander TGS, αναβαθμίζονται σημαντικά οι δυνατότητες του πυροβολικού.

Το οπλικό σύστημα Nora Alexander TGS είναι σερβικής κατασκευής και προέλευσης και αποτελείται από αυτοκινούμενα πυροβόλα 155χιλ. τύπου Nora-B52KE, θωρακισμένα οχήματα τύπου Milosh καθώς και συστήματα παρατήρησης.

Μετά το πέρας της βολής ο Κύπριος υπουργός Άμυνας συνεχάρη θερμά το προσωπικό της Εθνικής Φρουράς για την άρτια εκπαίδευση, σημειώνοντας παράλληλα ότι συνεχίζεται η προσπάθεια περαιτέρω αναβάθμισης της Ε.Φ., στη βάση των σύγχρονων αναγκών που προκύπτουν.

Κύπρος: Το νέο πυροβόλο Nora Alexander TGS εν δράσει (βίντεο)-2

Με πληροφορίες από Καθημερινή Κύπρου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή