Γερμανία: «Θα καθόμαστε και πάλι έξω στις μπιραρίες το καλοκαίρι»

Γερμανία: «Θα καθόμαστε και πάλι έξω στις μπιραρίες το καλοκαίρι»

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το καλοκαίρι οι Γεραμανοί θα μπορούν και πάλι να κάθονται έξω στις μπιραρίες, δήλωσε ο επιτελάρχης της Καγκελαρίας Χέλγκε Μπράουν, τονίζοντας ότι από τον Απρίλιο τα εμβολιαστικά κέντρα θα βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία.

Σε συνέντευξή του για την τηλεόραση της BILD, ο Μπράουν παραδέχθηκε ότι ήταν από την αρχή γνωστό ότι τους πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους δεν θα υπήρχε επάρκεια εμβολίων, κυρίως λόγω της περιορισμένης δυνατότητας παραγωγής, ωστόσο διαβεβαίωσε ότι τους επόμενους μήνες η προσφορά θα υπερκαλύψει τις ανάγκες της Γερμανίας.

Το καλοκαίρι, επανέλαβε, «θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε σε όλους τη δυνατότητα εμβολιασμού», ενώ, «λόγω του καλού υγειονομικού συστήματός της, η Γερμανία δεν θα πρέπει να φοβάται την σύγκριση με άλλες χώρες».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πότε θα επανέλθει κάποια «κανονικότητα» στη ζωή των ανθρώπων, ο κ. Μπράουν, ο οποίος είναι και ιατρός, δήλωσε ότι – με την επιφύλαξη που αφορά τις παραλλαγές του βασικού στελέχους του κορωνοϊού – «το καλοκαίρι θα μπορούμε και πάλι να καθόμαστε έξω στις μπιραρίες». Πρόσθεσε δε ότι παραμένει της άποψης ότι ο κορωνοϊός θα χάσει την ισχύ του εντός του έτους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή