Θα παραμείνει στο κλαμπ Μαρ-α-Λάγκο ο Τραμπ

Θα παραμείνει στο κλαμπ Μαρ-α-Λάγκο ο Τραμπ

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρά τις επίμονες προσπάθειες των γειτόνων του να τον διώξουν από τη Φλόριντα, ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, μπορεί να συνεχίσει να ζει στο κλαμπ του Μαρ-α-Λάγκο. Σε συνεδρίαση του συμβουλίου του Παλμ Μπιτς την Τρίτη, δικηγόρος του τέως προέδρου εξήγησε ότι ο Τραμπ είναι υπάλληλος του συλλόγου και υπάγεται σε μια συμφωνία δεκαετιών που δηλώνει ότι κανείς δεν θα μπορούσε να ζήσει στο Μαρ-α-Λάγκο, εκτός εάν δούλευε εκεί. Ως συνέπεια έχει το δικαίωμα να παραμείνει στις εγκαταστάσεις.

Ο τέως πρόεδρος αγόρασε το Μαρ-α-Λάγκο το 1985, όπου περνούσε μέρος του χειμώνα εκεί. Φεύγοντας από τον Λευκό Οίκο, μετακόμισε ξανά στη Φλόριντα, ωστόσο ορισμένοι από τους γείτονές του δεν ήθελαν να μείνει στην ιδιοκτησία του, λέγοντας ότι η μόνιμη κατοικία του παραβιάζει μια συμφωνία που επιτεύχθηκε πριν από σχεδόν 30 χρόνια, η οποία μετέτρεψε το κτήμα σε ιδιωτικό κλαμπ.

Η συνάντηση στο Παλμ Μπιτς υπογράμμισε τα ζητήματα των πλούσιων γειτόνων του Τραμπ που πιστεύουν ότι η πόλη τους πρέπει να έχει μια συγκεκριμένη εικόνα και έχουν αμφιλεγόμενα συναισθήματα για τον διάσημο γείτονά τους.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Φίλιπ Τζόνστον που εργάζεται για τον οργανισμό «Preserve Palm Beach», οι κάτοικοι ανησυχούν πως ο Τραμπ θα βλάψει την «ευγενική» ατμόσφαιρα της κοινότητας και πως ο τέως πρόεδρος μπορεί να δράσει ως πόλος έλξης για ορισμένους από τους πιο φανατικούς υποστηρικτές του. Ο Γουές Μπλάκμαν, διευθυντής του έργου στο Μαρ-α-Λάγκο τη δεκαετία του 1990, δήλωσε ότι οι γείτονες του Τραμπ είναι γνωστοί για τις απόψεις τους σχετικά με την περιουσία του, καθώς και για την έντονη υπεράσπιση της κοινότητάς τους. Οι διαφορές μεταξύ του Τραμπ και των γειτόνων του ήταν συχνές και αφορούσαν μικρά ζητήματα, με πιο πρόσφατη εκείνη για την παραμονή του στο κλαμπ.

Κατά τη συνάντησή τους, τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου του Παλμ Μπιτς δεν ψήφισαν επίσημα για το ζήτημα κατά πόσον ο Τραμπ έχει δικαίωμα να παραμείνει στις εγκαταστάσεις, ωστόσο αποδέχθηκαν την επιθυμία του να ζήσει εκεί, εφόσον ο τέως πρόεδρος δεσμευθεί να παραμείνει οικονομικά υπεύθυνος για τη διατήρηση της περιουσίας σε περίπτωση αποτυχίας του κλαμπ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή