CDC: Ασπίδα και κατά της καραντίνας για τρεις μήνες ο πλήρης εμβολιασμός

CDC: Ασπίδα και κατά της καραντίνας για τρεις μήνες ο πλήρης εμβολιασμός

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν χρειάζεται να αυτοπεριορίζονται, μετά από επαφή με κρούσμα κορωνοϊού για τρεις μήνες, όσοι έχουν εμβολιασθεί με τις δύο δόσεις των εμβολίων της Pfizer/BioNTech και της Moderna, σύμφωνα με τις νέες συστάσεις των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (CDC) των ΗΠΑ.

«Οι πλήρως εμβολιασμένοι άνθρωποι που πληρούν τα κριτήρια δεν απαιτείται -πλέον- να τίθενται σε καραντίνα μετά την έκθεσή τους σε κάποιον με Covid-19», αναφέρει το CDC.

Πλήρως εμβολιασμένος θεωρείται κάποιος όταν έχουν περάσει τουλάχιστον δύο εβδομάδες από τότε που έκανε και τη δεύτερη δόση, ενώ βασικό κριτήριο είναι να μην έχει εμφανίσει συμπτώματα της νόσου.

Από την αρχή της πανδημίας το CDC συνιστούσε ότι όσοι έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα κορονοϊού πρέπει να μπουν σε καραντίνα ή να αυτοαπομονωθούν για ένα διάστημα. Όσοι έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό και έχουν αναρρώσει δεν χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα για 90 ημέρες μετά τη λοίμωξη, ακόμη και εάν σε αυτό το διάστημα έρθουν σε επαφή με διαγνωσμένο κρούσμα.

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με το CDC, οι πλήρως εμβολιασμένοι και με τις δύο δόσεις θα πρέπει να συνεχίσουν να φορούν μάσκα, να κρατούν τις αναγκαίες αποστάσεις και να αποφεύγουν τα πλήθη και τους κακά αεριζόμενους χώρους, καθώς υπάρχει πάντα πιθανότητα -παρόλο που οι ίδιοι δεν θα αρρωστήσουν- να μολυνθούν ασυμπτωματικά και να μεταδώσουν τον ιό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή