ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Βρετανία: Τα εμβόλια θα μειώσουν τους θανάτους κατά 96% ως τα μέσα Απριλίου

Πανεπιστημιακή έρευνα προβλέπει κατακόρυφη πτώση θανάτων και νοσηλειών εντός δύο μηνών

Βρετανία: Τα εμβόλια θα μειώσουν τους θανάτους κατά 96% ως τα μέσα Απριλίου

Έως και 96% θα έχουν μειωθεί σε δύο μήνες οι θάνατοι από κορωνοϊό στη Βρετανία χάρη στον εμβολιασμό του πληθυσμού, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ.

Η μελέτη που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή εκτιμά ότι οι πρώτοι εμβολιασμοί έχουν ήδη σημαντικό αποτέλεσμα, περιορίζοντας τον αριθμό των νέων κρουσμάτων και των εισαγωγών σε νοσοκομεία στη Βρετανία.

Η έρευνα υπολογίζει πως ήδη παρουσιάζεται 10% πτώση στους θανάτους (δηλαδή σχεδόν 100 θάνατοι λιγότεροι κάθε μέρα) και η μείωση θα επιταχύνεται μέρα με την ημέρα καθώς εμβολιάζονται τα άτομα άνω των 60 ετών που θεωρητικά κινδυνεύουν περισσότερο από την Covid-19.

Όταν όλοι όσοι είναι άνω των 60 χρόνων έχουν εμβολιαστεί, δηλαδή έως τα μέσα Απριλίου, προβλέπεται ότι οι νοσηλείες θα έχουν μειωθεί κατά 80% και οι θάνατοι από κορωνοϊό κατά 96%.

Ήδη πάνω από 13,5 εκατομμύρια Βρετανοί έχουν λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου, δηλαδή το 25,6% του βρετανικού πληθυσμού, και η κυβέρνηση αναμένει να ανέλθει ο αριθμός αυτός στα 15 εκατ. μέχρι τη Δευτέρα. Δεύτερη δόση έχουν λάβει ως τώρα πάνω από 524.000 Βρετανοί υπήκοοι.

Στο πλαίσιο αυτό η βρετανική κυβέρνηση σκοπεύει να ανοίξει ξανά τα σχολεία από τις 8 Μαρτίου, σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο.

Πηγή: Daily Mail, Sky News