Βρετανία: Τα εμβόλια θα μειώσουν τους θανάτους κατά 96% ως τα μέσα Απριλίου

Βρετανία: Τα εμβόλια θα μειώσουν τους θανάτους κατά 96% ως τα μέσα Απριλίου

Πανεπιστημιακή έρευνα προβλέπει κατακόρυφη πτώση θανάτων και νοσηλειών εντός δύο μηνών

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έως και 96% θα έχουν μειωθεί σε δύο μήνες οι θάνατοι από κορωνοϊό στη Βρετανία χάρη στον εμβολιασμό του πληθυσμού, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ.

Η μελέτη που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή εκτιμά ότι οι πρώτοι εμβολιασμοί έχουν ήδη σημαντικό αποτέλεσμα, περιορίζοντας τον αριθμό των νέων κρουσμάτων και των εισαγωγών σε νοσοκομεία στη Βρετανία.

Η έρευνα υπολογίζει πως ήδη παρουσιάζεται 10% πτώση στους θανάτους (δηλαδή σχεδόν 100 θάνατοι λιγότεροι κάθε μέρα) και η μείωση θα επιταχύνεται μέρα με την ημέρα καθώς εμβολιάζονται τα άτομα άνω των 60 ετών που θεωρητικά κινδυνεύουν περισσότερο από την Covid-19.

Όταν όλοι όσοι είναι άνω των 60 χρόνων έχουν εμβολιαστεί, δηλαδή έως τα μέσα Απριλίου, προβλέπεται ότι οι νοσηλείες θα έχουν μειωθεί κατά 80% και οι θάνατοι από κορωνοϊό κατά 96%.

Ήδη πάνω από 13,5 εκατομμύρια Βρετανοί έχουν λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου, δηλαδή το 25,6% του βρετανικού πληθυσμού, και η κυβέρνηση αναμένει να ανέλθει ο αριθμός αυτός στα 15 εκατ. μέχρι τη Δευτέρα. Δεύτερη δόση έχουν λάβει ως τώρα πάνω από 524.000 Βρετανοί υπήκοοι.

Στο πλαίσιο αυτό η βρετανική κυβέρνηση σκοπεύει να ανοίξει ξανά τα σχολεία από τις 8 Μαρτίου, σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο.

Πηγή: Daily Mail, Sky News

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή