ΠΟΥ: Όλα ανοιχτά για την προέλευση του κορωνοϊού

ΠΟΥ: Όλα ανοιχτά για την προέλευση του κορωνοϊού

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όλες οι θεωρίες παραμένουν ακόμη ανοιχτές στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας όσον αφορά την έρευνα για την προέλευση του νέου κορωνοϊού που προκαλεί τη νόσο Covid-19, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του, ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Οι επιστήμονες που συμμετείχαν στην αποστολή του ΠΟΥ στην Κίνα, αυτήν την εβδομάδα είπαν ότι δεν εξετάζουν πλέον αν ο ιός ξέφυγε από κάποιο εργαστήριο, μια υπόθεση που θεωρείται πολύ απίθανη. Οι ΗΠΑ ωστόσο ανέφεραν ότι θα εξετάσουν τα ευρήματα της αποστολής.

«Τέθηκαν κάποια ερωτήματα, για το αν έχουν αποκλειστεί κάποιες θεωρίες. Αφού μίλησα με ορισμένα μέλη της ομάδας, θέλω να επιβεβαιώσω ότι όλες οι υποθέσεις παραμένουν ανοιχτές και απαιτούν περαιτέρω ανάλυση και μελέτη», είπε ο Τέντρος.

Σημειώνεται πως χθες οι ΗΠΑ πήραν αποστάσεις από τη θεωρία που υποστήριζε ο τέως Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με την οποία ο νέος κορωνοϊός προήλθε από ένα κινεζικό εργαστήριο,  εκφράζοντας -ταυτόχρονα- τη στήριξή τους στους ειδικούς του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι αναμένει την πλήρη έκθεση των ειδικών.

Διαβάστε επίσης: Σε ρυθμούς κανονικότητας επιστρέφει η Γουχάν

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή