Σεισμός 7,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Ιαπωνίας

Σεισμός 7,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Ιαπωνίας

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σεισμός μεγέθους 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε ανοιχτά της Ιαπωνίας, σύμφωνα με εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου.

Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίζεται σε θαλάσσιο χώρο ανατολικά της νήσου Χονσού, σε απόσταση 84 χιλιομέτρων από το Ισινομάκι και 100 χιλιομέτρων από το Σεντάι.

Πρόκειται για θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Φουκουσίμα.

Το εστιακό βάθος του σεισμού εκτιμάται στα 60 χιλιόμετρα, ενώ δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 23.08 τοπική ώρα (16.08 ώρα Ελλάδας) και έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, Τόκιο.

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo. Τηλεοπτικά πλάνα έδειξαν επίσης σπασμένα τζάμια από βιτρίνες καταστημάτων.

Περίπου 950.000 νοικοκυριά έμειναν αρχικά χωρίς ηλεκτρικό, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κατσουνόμπου Κάτο σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε από το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK. Οι διακοπές ρεύματος φαίνεται να επικεντρώθηκαν στη βορειοανατολική Ιαπωνία, περιλαμβανομένης της Φουκουσίμα και γειτονικών επαρχιών.

Δεν καταγράφηκαν προβλήματα στους σταθμούς πυρηνικής ενέργειας Φουκουσίμα Νταϊτσί και Νταϊνί ή στον πυρηνικό σταθμό Καχιουαζάκι-Καρίουα, ανέφερε η ιδιοκτήτρια εταιρεία Tokyo Electric Power Company.

Πριν από δέκα χρόνια, στις 11 Μαρτίου 2011, μετά τον ισχυρό σεισμό των 9-9,1 βαθμών στο Σεντάι του νησιού Χόνσου, τεράστιο τσουνάμι έπληξε τις ιαπωνικές ακτές, γεγονός που τις επόμενες ημέρες προκάλεσε αλλεπάλληλες εκρήξεις στο πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα Ι, με αποτέλεσμα να ανέβουν επικίνδυνα τα επίπεδα ραδιενέργειας στην περιοχή.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή