Μπιλ Γκέιτς: Πολύ ευκολότερη η επίλυση της πανδημίας, σε σχέση με την κλιματική κρίση

Μπιλ Γκέιτς: Πολύ ευκολότερη η επίλυση της πανδημίας, σε σχέση με την κλιματική κρίση

Ο ιδρυτής της Microsoft λέει ότι η τεχνολογία μπορεί να σώσει τον πλανήτη

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ανθρωπότητα μπορεί να ξεπεράσει πολύ πιο εύκολο την πανδημία του κορωνοϊού σε σύγκριση με την επιβάρυνση του κλίματος που χρειάζεται πολλή και μεγάλη προσπάθεια, τονίζει ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς.

Ο βαθύπλουτος Αμερικανός επιχειρηματίας δήλωσε στο BBC ότι η επίλυση του προβλήματος του κλίματος θα είναι «ό,τι πιο σπουδαίο έχει κάνει ποτέ η ανθρωπότητα», ενώ σε σύγκριση με αυτό ο τερματισμός της πανδημίας «είναι πολύ, πολύ εύκολος».

Στο νέο βιβλίο του «Πώς να αποφευχθεί μια κλιματική καταστροφή», ο κ. Γκέιτς εστιάζει σε μια παγκόσμια προσπάθεια με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

«Ας μην υποτιμούμε το μέγεθος της πρόκλησης. Δεν έχουμε ποτέ ξανά κάνει τέτοια μετάβαση σαν αυτή που συζητούμε ότι πρέπει να γίνει στα επόμενα 30 χρόνια. Δεν υπάρχει προηγούμενο», είπε ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος.

Τόνισε ότι οι αριθμοί που πρέπει να θυμόμαστε είναι ο 51 δισεκατομμύρια, και το μηδέν: Τα 51 δισεκατομμύρια είναι οι τόνοι αερίων του θερμοκηπίου που ο κόσμος προσθέτει στην ατμόσφαιρα κάθε χρόνο κατά μέσο όρο. Μηδέν, είναι ο καθαρός αριθμός των τόνων βλαβερών αερίων που πρέπει να εκλύονται ετησίως, είπε. Αυτό θα γίνει με την περικοπή των εκπομπών σε τέτοιο βαθμό ώστε να εξισορροπούνται από την απορρόφηση διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα διά της φύτευσης περισσότερων δέντρων.

Στόχος του κ. Γκέιτς είναι η συνδρομή της τεχνολογίας στην παγκόσμια αυτή προσπάθεια, με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και άλλων μεθόδων, ενώ θα απαιτηθεί προσπάθεια χρήσης καινοτομιών σε βαθμό που κόσμος δεν έχει ξαναδεί ποτέ.

Πηγή: BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή