ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανικός Τύπος: Ντράγκι, η τελευταία ελπίδα Ιταλών και Ευρωπαίων

Γερμανικός Τύπος: Ντράγκι, η τελευταία ελπίδα Ιταλών και Ευρωπαίων

Στις πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία με αφορμή την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον πρώην κεντρικό τραπεζίτη Μάριο Ντράγκι επικεντρώνει η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

Όπως αναφέρει «όπως πολλοί προκάτοχοί του έτσι και ο Ντράγκι διαθέτει έναν κυβερνητικό συνασπισμό τον οποίο ενώνουν ελάχιστα, με εξαίρεση τη δίψα για εξουσία. Η διεθνής του ακτινοβολία όμως και η μεγάλη του δημοτικότητα στην Ιταλία αναμένεται να δώσουν στον νέο πρωθυπουργό τη δύναμη που χρειάζεται για να τιθασεύσει τις εγωιστικές διαθέσεις των κομμάτων. Παρά ταύτα παραμένει ένα πολιτικό πείραμα». 

Διαβάστε ακόμη: Τα πρόσωπα της νέας κυβέρνησης Ντράγκι

Από την πλευρά της η Ηandelsblatt επισημαίνει πως «όσο παράξενο κι αν ακούγεται να θέτεις επικεφαλής της κυβέρνησης έναν ανέκαθεν τεχνοκράτη που δεν έχει βγάλει ποτέ λόγο σε προεκλογική συγκέντρωση: πιθανότατα μόνο μια αμιγώς επιστημονικής φύσης πολιτική μπορεί να τερματίσει την ιταλική μιζέρια. Μια κυβέρνηση της οικονομικής λογικής στη Ρώμη είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία όχι μόνο για την Ιταλία, αλλά και για την Ευρώπη». 

Υπενθυμίζεται πως χθες, στο προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο και υπό ιδιαίτερες συνθήκες, πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία της κυβέρνησης Ντράγκι, καθώς λόγω των μέτρων για μείωση της διασποράς του κορωνοϊού, για πρώτη φορά δεν παρέστησαν οι συγγενείς των υπουργών.

Με πληροφορίες από Deutsce Welle