Σκληρή κόντρα της Άγκυρας με Ολλανδό ακροδεξιό πολιτικό

Σκληρή κόντρα της Άγκυρας με Ολλανδό ακροδεξιό πολιτικό

Εισαγγελική έρευνα στην Τουρκία κατά του Χερτ Βίλντερς

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ανοικτή κόντρα βρίσκονται η τουρκική κυβέρνηση με τον Χερτ Βίλντερς, με τις τουρκικές δικαστικές αρχές να ανοίγουν έρευνα κατά του ακροδεξιού Ολλανδού πολιτικού που χαρακτήρισε τρομοκράτη τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η Άγκυρα είναι οργισμένη με την ανάρτηση του κ. Βίλντερς στο Twitter τη Δευτέρα, στην οποία επιτέθηκε στον Τούρκο πρόεδρο και κάλεσε τον Ολλανδό πρωθυπουργό να απελάσει τον πρέσβη της Τουρκίας. Επίσης ζήτησε την αποπομπή της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ.

Την Τρίτη οι δικαστικές αρχές της Τουρκίας αποφάσισαν τη διεξαγωγή έρευνας για τον ηγέτη του ολλανδικού Κόμματος της Ελευθερίας, αναφορικά με τις αναρτήσεις του που περιείχαν φωοτογραφίες και γραπτές προσβολές κατά του κ. Ερντογάν, σύμφωνα με το τουρκικό εισαγγελικό γραφείο.

Σκληρή επίθεση στον ακροδεξιό πολιτικό εξαπέλυσε και ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του κυβερνώντος ισλαμιστικού κόμματος της Τουρκίας, επίσης μέσω Twitter: «Ο φασίστας αυτός που επιτέθηκε στον πρόεδρό μας θα ήταν ένας καταραμένος Ναζί εάν ζούσε τον καιρό του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Αν μάλιστα ζούσε σήμερα στη Μέση Ανατολή, θα ήταν μέλος του ISIS», σχολίασε.

Ήδη από πέρυσι ο κ. Ερντογάν έχει καταθέσει μήνυση κατά του κ. Βίλντερς για ένα σκίτσο που έδειχνε τον Τούρκο πρόεδρο ως τρομοκράτη, και σε μια άλλη εικόνα ένα σκάφος που βυθιζόταν έχοντας την τουρκική σημαία.

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε είχε τότε επικρίνει τις τουρκικές νομικές ενέργειες κατά του Ολλανδού πολιτικού, υπερασπιζόμενος το δικαίωμά του στην ελευθερία λόγου.

Πηγή: Hurriyet, Anadolu, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή