Νέα θεαματική έκρηξη της Αίτνας

Νέα θεαματική έκρηξη της Αίτνας

Κλειστό το αεροδρόμιο της Κατάνης

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι τοπικές αρχές της Σικελίας αποφάσισαν την προσωρινή διακοπή του λειτουργίας του αεροδρομίου Φονταναρόσα της Κατάνης, λόγω των συνεπειών της νέας έκρηξης του ηφαιστείου της Αίτνας.

Εξαιτίας του καπνού και του μαύρου σύννεφου που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή, η ορατότητα είναι σημαντικά μειωμένη και η απόφαση ελήφθη για προληπτικούς λόγους. 

Λάβα και πετρώματα εκτοξεύονται από τον νοτιοανατολικό κρατήρα του ηφαιστείου. Μέχρι αυτή την στιγμή, η λάβα κατευθύνεται προς την κοιλάδα «Mπόβε», στην οποία δεν υπάρχουν κατοικημένες περιοχές. 

Η αύξηση της εκρηκτικής δραστηριότητας σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα και, σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί να μειωθεί μέσα σε ένα σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.

Οι εικόνες αυτές, του «γίγαντα της Σικελίας που βρυχάται» είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. 

Υπενθυμίζεται ότι η Αίτνα είναι το υψηλότερο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης (3.350 μέτρα ύψος) και ότι τις περασμένες εβδομάδες είχε ήδη στείλει «προειδοποιητικά μηνύματα», με σειρά εκρήξεων, οι οποίες δεν δημιούργησαν προβλήματα στην γύρω περιοχή. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή