Ατυχήματα εξαιτίας του πάγου στην Ευρώπη

Ατυχήματα εξαιτίας του πάγου στην Ευρώπη

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. Οι χαμηλές θερμοκρασίες εξαιτίας του κύματος κακοκαιρίας είχαν ως αποτέλεσμα να καλυφθούν από χιόνι τμήματα της Βόρειας Ευρώπης, αλλά και να παγώσουν λίμνες και κανάλια σε πολλές χώρες. Για πολλούς ήταν μια ευπρόσδεκτη απόδραση από τους περιορισμούς της πανδημίας, που τους ώθησε να ξεθάψουν τα έλκηθρα και τα πατίνια τους για μια αναγκαία χειμερινή διασκέδαση.
Κρατικοί αξιωματούχοι παροτρύνουν τους ανθρώπους να παραμένουν στα σπίτια τους και να αποφεύγουν τα πλήθη, ώστε να αποτραπεί η διάδοση του κορωνοϊού. Παράλληλα, όμως, προειδοποιούν όσους εξορμούν σε λίμνες για πατινάζ για τους κινδύνους του εύθραυστου πάγου.

Πολλά περιστατικά πτώσεων στον πάγο καταγράφηκαν σε όλη τη Γερμανία, συμπεριλαμβανομένου ενός ζευγαριού που έκανε πατινάζ. Η εφημερίδα Bild έγραψε ότι έως και 2.500 άτομα κατέβηκαν στο παγωμένο κανάλι Λάντβερ, στο Βερολίνο, για να παρευρεθούν σε μη εξουσιοδοτημένο πάρτι, μέχρι να το διαλύσει η αστυνομία. Η κοινή γνώμη επέκρινε πάντως τη χρήση ελικοπτέρων από την αστυνομία πάνω από δύο λίμνες στο Βερολίνο, με στόχο την απομάκρυνση πεζοπόρων και πατινέρ από τον πάγο.

Παράλληλα, στη βόρεια Αγγλία, οι οπαδοί της τηλεοπτικής εκπομπής «Dancing on Ice» βγήκαν στις παγωμένες λίμνες για να εξασκηθούν στις φιγούρες που παρουσιάζονται στο σόου, ρισκάροντας τη ζωή τους. Δύο εντεκάχρονα κορίτσια διασώθηκαν αφού είχαν παγιδευθεί σε παγωμένο τμήμα του ποταμού Τρεντ, στο Νότιγχαμσαϊρ, το Σάββατο. Τα κορίτσια ήταν «εξαιρετικά τυχερά που δεν τραυματίστηκαν», δήλωσε η αστυνομία. Το ένα από αυτά είχε πέσει μέσα στον πάγο, ενώ το άλλο είχε φθάσει σε ένα νησί περιτριγυρισμένο από παγωμένο νερό και είχε αποκλειστεί.

«Αυτές οι λίμνες είναι βαθιές λόγω των πρόσφατων πλημμυρών και θα υπάρξουν περιοχές όπου ο πάγος είναι λεπτός», προειδοποίησε ο Αλαν Ράιτ, μέλος του Lancashire Wildlife Trust.

Στην Ολλανδία, οι πολίτες απολαμβάνουν την ευκαιρία να κάνουν πατινάζ στα παγωμένα κανάλια τους, για πρώτη φορά ύστερα από περίπου τρία χρόνια, ενώ πραγματοποιήθηκαν ακόμη και αγώνες κρίκετ και χόκεϊ πάνω από παγωμένα νερά σε ολόκληρη τη χώρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή