Ολλανδία: Στο εφετείο η «τύχη» της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας

Ολλανδία: Στο εφετείο η «τύχη» της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολλανδικό εφετείο ανακοίνωσε ότι θα εκδώσει την ετυμηγορία του στις 26 Φεβρουαρίου, σχετικά με το αίτημα της κυβέρνησης να ακυρώσει μια πρώτη δικαστική απόφαση για την άρση της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Φαίνεται ωστόσο πως η απαγόρευση κυκλοφορίας θα παραμείνει σε ισχύ όποια κι αν είναι η απόφαση του εφετείου, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει έναν νέο νόμο με εσπευσμένη διαδικασία προκειμένου να εξασφαλίσει την παραμονή της.

Δικαστήριo διέταξε την Τρίτη την κυβέρνηση να άρει αμέσως την απαγόρευση κυκλοφορίας, που τέθηκε σε ισχύ στις 23 Ιανουαρίου, καθώς έκρινε πως ο ειδικός νόμος στον οποίο βασίστηκε η κυβέρνηση προβλέπεται για «πολύ επείγουσες και εξαιρετικές περιστάσεις» όπως η κατάρρευση ενός φράγματος.

Η κυβέρνηση άσκησε αμέσως έφεση. Το εφετείο ανέστειλε στη συνέχεια την αρχική κρίση και διατήρησε την απαγόρευση της κυκλοφορίας εν αναμονή της ετυμηγορίας του.

Ο δικηγόρος της κυβέρνησης, Ράιμερ Βελντούις, εξήγησε στους δικαστές του εφετείου σήμερα πως η απαγόρευση κυκλοφορίας επιβλήθηκε προκειμένου να σταματήσει μια «ανησυχητική” κατάσταση που συνδέεται με την COVID-19, μερικές εβδομάδες μετά την εμφάνιση ενός νέου στελέχους στη Βρετανία.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας, που ισχύει από τις 21:00 έως τις 04:30 τουλάχιστον έως τις 2 Μαρτίου, είναι η πρώτη στην Ολλανδία μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο. Η επιβολή της προκάλεσε βίαια επεισόδια σε όλη τη χώρα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή