Τα χρώματα της ίριδας κοσμούν τον παγωμένο Νιαγάρα (βίντεο)

Τα χρώματα της ίριδας κοσμούν τον παγωμένο Νιαγάρα (βίντεο)

Μαγευτικές εικόνες με τον πάγο, το νερό και τη διάθλαση του φωτός

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί η Βόρεια Αμερική να ταλαιπωρείται από το κύμα ψύχους που τη σαρώνει, αλλά τουλάχιστον αποζημιώνεται από εικόνες σαν κι αυτές στους καταρράκτες του Νιαγάρα, όπου το νερό και οι πάγοι φτιάχνουν σκηνικό παραμυθένιο το οποίο ήρθε να κοσμήσει και η διάθλαση του φωτός με τα χρώματα της ίριδας.

Το βίντεο που ανήρτησε και το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC δείχνει τουρίστες να φωτογραφίζονται μπροστά στον παγωμένο Νιαγάρα, με το νερό αλλού να κυλά ορμητικά και αλλού να στέκει παγωμένο.

Η ορμή με την οποία πέφτει το νερό από ψηλά πάνω στον πάγο σηκώνει αναρίθμητα σταγονίδια στον αέρα, και το φως που περνά από μέσα τους διαθλάται δημιουργώντας κάτι σαν ουράνιο τόξο, χωρίς όμως να πρόκειται για σταγονίδια από σύννεφα.

Ο συνδυασμός του καταγάλανου ουρανού με το παγωμένο ποτάμι, τον ορμητικό καταρράκτη και τα χρώματα της ίριδας καθιστούν πολύ ιδιαίτερες τις φωτογραφίες και τα βίντεο που τράβηξαν οι τυχεροί επισκέπτες στην περιοχή.

Πηγή: ABC News

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή