Αγγλία: 70% μείωση των μολύνσεων σε γιατρούς και νοσηλευτές που έχουν εμβολιαστεί

Αγγλία: 70% μείωση των μολύνσεων σε γιατρούς και νοσηλευτές που έχουν εμβολιαστεί

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντικά φαίνεται να μειώνει τα κρούσματα Covid η εκστρατεία ανοσοποίησης στην Αγγλία, καθώς παρατηρείται πτώση γύρω στο 70% στις μολύνσεις μεταξύ του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού που έχει λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech, σύμφωνα με Βρετανούς αξιωματούχους των υπηρεσιών υγείας.

Με βάση τα δεδομένα που αναλύθηκαν από την υπηρεσία Δημόσιας Υγείας Αγγλίας (PHE), το εμβόλιο της Prfizer παρείχε υψηλό επίπεδο προστασίας από τις μολύνσεις και την εμφάνιση συμπτωματικής νόσου, με μία μόνο δόση καθώς και ότι οι νοσηλείες και οι θάνατοι από την Covid-19 θα μειωθούν σε ποσοστό μεγαλύτερο του 75% μεταξύ των ηλικιωμένων που έκαναν την πρώτη δόση.

Διαβάστε ακόμη: Σχέδιο άρσης του lockdown στη Βρετανία

«Συνολικά, βλέπουμε μια πολύ σημαντική μείωση των μολύνσεων, των συμπτωματικών και των ασυμπτωματικών», είπε η Σούζαν Χοπκινς, η αρμόδια διευθύντρια στρατηγικής της PHE, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους.

Η επικεφαλής του προγράμματος ανοσοποίησης της PHE, Μαίρη Ράμσεϊ είπε ότι τα δεδομένα παρέχουν ισχυρές ενδείξεις ότι το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech σταματάει τις μολύνσεις ενώ προστατεύει επίσης από την πιθανότητα να χρειαστεί κάποιος νοσηλεία ή να πεθάνει. «Αυτά τα πρώτα ευρήματα είναι πολύ ενθαρρυντικά», πρόσθεσε.

Τα ευρήματα της PHE προέρχονται από δύο διαφορετικές αναλύσεις. Η μία είναι μια συνεχιζόμενη μελέτη στο υγειονομικό προσωπικό και η δεύτερη αφορά τα δεδομένα των εργαστηριακών εξετάσεων σε άτομα άνω των 80 ετών. Στην ομάδα των ηλικιωμένων φαίνεται ότι η μία δόση του εμβολίου της Pfizer προστατεύει κατά 57% από την εμφάνιση συμπτωματικής νόσου ενώ με δεύτερη δόση το ποσοστό αυτό αυξάνεται σε άνω του 85%.

«Οι νοσηλείες και οι θάνατοι πέφτουν σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, όμως στους ηλικιωμένους παρατηρείται η ταχύτερη μείωση μετά την κορύφωση, στα μέσα Ιανουαρίου», πρόσθεσε η PHE.

Το εμβόλιο προστατεύει και από τη βρετανική παραλλαγή του κορωνοϊού SARS-CoV-2.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή