Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ: Αποφασίστηκαν κυρώσεις στη Ρωσία

Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ: Αποφασίστηκαν κυρώσεις στη Ρωσία

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία, ως απάντηση στη φυλάκιση του Αλεξέι Ναβάλνι, αποφάσισαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως ανακοίνωσε ο Γερμανός ΥΠΕΞ, Χάικο Μάας, «Οι σχέσεις με τη Ρωσία είναι σίγουρα στο ναδίρ, δεν υπάρχει άλλη λέξη για αυτό».

«Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίσαμε σήμερα να επιβάλλουμε περαιτέρω κυρώσεις σε συγκεκριμένα πρόσωπα», πρόσθεσε.

Όπως τονίστηκε, ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική, Ζοσέπ Μπορέλ, θα κάνει προτάσεις για τους «στόχους» των κυρώσεων εντός των επόμενων ημερών.

Σύμφωνα με διπλωμάτες «στο στόχαστρο βρίσκονται: ο επικεφαλής της ρωσικής Επιτροπής Ερευνών, η οποία αναλαμβάνει τη διερεύνηση μεγάλων εγκλημάτων, οι επικεφαλής των φυλακών και της Εθνικής Φρουράς της Ρωσίας καθώς και ο γενικός εισαγγελέας».

Υπενθυμίζεται πως το Σάββατο ο επικριτής του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι έχασε την έφεσή του κατά της απόφασης για τριετή σχεδόν φυλάκισή του, που σύμφωνα με τον ίδιο είχε πολιτικά κίνητρα, ωστόσο μειώθηκε ελαφρά η ποινή του.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή