Στο Ισραήλ εμβολιάζονται και στο ΙΚΕΑ

Στο Ισραήλ εμβολιάζονται και στο ΙΚΕΑ

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοι έχουν στρατευθεί στην εμβολιαστική εκστρατεία του Ισραήλ, που εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς. Η αλυσίδα πώλησης επίπλων και οικιακών ειδών ΙΚΕΑ δεν μπορούσε να μείνει αμέτοχη στην προσπάθεια. Ετσι, άνοιξε εμβολιαστικά κέντρα στα καταστήματά της σε ολόκληρο το Ισραήλ, όπου θα μπορεί να εμβολιάζεται κατά της COVID-19 οποιοσδήποτε το επιθυμεί.

Δεν είναι, ωστόσο, μόνο το ΙΚΕΑ που προσφέρει τις υπηρεσίες του στους ισραηλινούς υγειονομικούς φορείς. Σε κάποιες περιπτώσεις πραγματοποιούνται εμβολιασμοί σε υπαίθριες αγορές, όπως η Μαχέιν Γεχούντα της Ιερουσαλήμ, αλλά και στα μεγάλα εμπορικά κέντρα πολλών πόλεων. Εμβολιασμοί πραγματοποιήθηκαν επίσης σε μπαρ αλλά και στις πλατείες του Τελ Αβίβ. Ταυτόχρονα, σε κάποιους από όσους επέλεξαν να θωρακίσουν την υγεία τους όσο και αυτή των γύρω τους από τον κορωνοϊό, οι ισραηλινές αρχές προσέφεραν υλικά ανταλλάγματα, όπως δωρεάν πίτσα. Οπως επισήμανε ο επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Εκτάκτων Αναγκών του Ισραήλ (MDA), που συντονίζει την εμβολιαστική εκστρατεία, «ο στόχος είναι σαφής: Να εμβολιαστούν όλοι οι πολίτες. Σκεφτήκαμε, λοιπόν, ότι αν δεν έρθετε σε εμάς, θα έρθουμε εμείς σε εσάς. Διαθέτουμε εμβολιαστικούς σταθμούς τους οποίους μπορούμε να στήσουμε τάχιστα οπουδήποτε θεωρηθεί σκόπιμο».

Στο Ισραήλ εμβολιάζονται και στο ΙΚΕΑ-1
«Πάγκος» για εμβολιασμούς σε χώρο καταστήματος ΙΚΕΑ στο Ρισόν Λεζιόν, την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη του Ισραήλ (φωτ. EPA).

Μια διαφορετική πρωτοβουλία που υλοποιείται από τον MDA, το ισραηλινό υπουργείο Υγείας και την Ενωση Κατασκευαστών είναι η δημιουργία εμβολιαστικών κέντρων σε μεγάλες επιχειρήσεις και εργοστάσια. Πολυεθνικοί κολοσσοί όπως η Nestle, η Unilever και άλλοι, έχουν κανονίσει ώστε οι εργαζόμενοι να εμβολιαστούν στον εργασιακό χώρο κατά τη διάρκεια της εργασιακής ημέρας. Δεν είναι, λοιπόν, καθόλου τυχαίο ότι το Ισραήλ έχει τους ταχύτερους ρυθμούς εμβολιασμών παγκοσμίως. 

Ηδη, την Κυριακή, στο Τελ Αβίβ χαλάρωσαν κάποια από τα περιοριστικά μέτρα, ενώ ξενοδοχεία, κολυμβητήρια, γυμναστήρια και αρχαιολογικοί χώροι υποδέχονται όποιον προσκομίζει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή έγγραφο που πιστοποιεί ότι είχε νοσήσει. Πολλά καταστήματα προσφέρουν μεγάλες εκπτώσεις σε όσους δια-θέτουν τέτοια πιστοποιητικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή